Om Vangelyst

Velkommen til Vangelyst – som er min online dagbog. Her deler jeg små glimt fra vores hverdag og skriver om livet på landet, haveliv, madopskrifter, genbrug, stenalderkost -10 kg. Jeg håber du har lyst til at læse med og blive inspireret.

Jeg interesserer mig for boligindretning i den romantiske hvide stil fyldt med genbrugsfund og stilleben. En anden stor fritidsinteresse er min have – som er en stor åben landhave – hvor jeg graver, planter, vander og med tiden håber at få en stor dejlig have i romantisk stil.

Jeg får også afløb for min kreativitet ved at tage billeder* – som du måske vil kunne fornemme♥

Vangelyst er i øvrigt vores skønne gamle landejendom fra 1880 og den har  dannet rammen om vores liv siden 2000. Her bor jeg med min mand og vores tre dejlige børn + et par heste eller tre, høns og en hund…

Håber du vil følge med på bloggen og kan finde inspiration. Jeg bliver altid super glad for en hilsen eller kommentar på mine indlæg.

Jeg kan også kontaktes på: nina@vangelyst.dk

* Alle billeder tilhører mig (med mindre andet er angivet) og må ikke bruges af andre med mindre du har en aftale med mig om det.

* All photos belong to me (unless something else is stated) and cannot be used by others unless you have an agreement with me about it.

 

Related Post

28 tanker om "Om Vangelyst"

  1. Hej Nina.

    Sikken en dejlig og inspirerede blog du har her. Kræs for en bybonde der længtes efter vidderne på landet 😉
    Glæder mig til at følge med her og se hvad du finder på.

    Venlig hilsen Michelle

  2. Hej Nina,
    Klikkede mig tilfældigt ind på din blog og vil lige efterlade en varm hilsen ☺️ Jeg synes du har en meget enkel, overskuelig og hyggelig blog. Man kan virkelig fornemme din varme personlihged på den anden side af skærmen

    • Hej Diana,

      Tusind tak for din søde hilsen og feedback på bloggens design. Dejligt at høre du synes man kan mærke min personlighed, da det også er det jeg gerne vil have skinner igennem – samtidig er det også rart at vide at bloggen opleves enkel og overskuelig så man let kan finde rundt.

      Knus Nina

  3. Hej..sikke nogle dejlige orpington du har. Jeg opdrætter selv denne race. farven er sjælden,,så måske du har en hane i overskud,,kunne jeg godt være interesseret i sådan en fyr. Men kan umiddelbart ikke lige se hvor du bor henne.. Mvh. Rikke

    • Hej Rikke,

      Tusind tak! Jeg har faktisk to haner – og desværre kun en høne tilbage. Så jeg håber på at jeg kan ruge nogle æg ud til foråret 🙂

      Jeg vil gerne være sikker på at jeg har nogle kyllinger inden jeg skiller mig af med den ene hane, men vi kan evt. skrives ved senere på året. Hvilke farver opdrætter du?

      Jeg bor forresten i Lunderskov (tæt på Kolding).

      Mvh
      Nina

  4. Hej Nina
    Sikke en dejlig blog du har :0)
    Tak for din deltagelse i min Give away – du er faktisk den heldige vinder, så hvis du sender mig en mail med din adresse, sender jeg straks en lille pakke til dig ;0)

  5. Kære Nina.
    Blev inspireret af at læse din blok 🙂 Og ordene om Aronia især. Vil godt følge dit arbejde i haven fremover, bor selv på nedlagt landbrug, men har ikke haft tid og overskud til at gøre noget særligt ved haven – udover lidt gulerødde, krydderurter og salat. Aronia busken er jo smuk og bærrene meget sunde, så vil se om jeg kan få fat i nogle buske. Måske du ved hvor man kan få Aroniabuske… kh helle

  6. God morn Nina!
    “Opvarm aldrig Aronia til mere end 80 grader (Aronia må ikke koge)”
    Ja, sådan står der i en af dine afsnit – men jeg har også fundet, at en “snaps” aronia-saft skulle være en god morgenstarter på grund af antioxidanter og vitaminer. Jeg plukkede 15 kg aronia-bær og kom dem gennem min saftkoger (Tuttifrutti) for at have et forråd til den lange vinter. MEN kan jeg holde mig på 80 grader eller under med min Tuttifrutti? Det var det spørgsmål der dukkede op.
    Pokker skulle stå i det hvis det kun er den mørkerøde farve der er tilbage.

    /dines

    • Jeg er sikker på det ikke kun er den røde farve der er tilbage – men nogle vitaminer og antioxidanter vil blive nedbrudt gradvist ved forarbejdning om det så er opvarmning eller frysning. Især c vitamin er varmefølsom – mens andre ikke er i samme grad. Jeg har ikke selv målt temperaturen ved brug af tutti-frutti saftkogeren – det gode råd jeg fik om aldrig at opvarme Aronia til mere end 80 grader var mest i forhold til smagen, men det er selvfølgelig også et godt råd i forhold til at bevare vitaminer, jeg ved dog ikke om der er en bestemt temperatur man skal holde sig under i forhold til dette.

      Mvh Nina

    • Hej igen – har lige læst mig frem til at indholdet af C vitamin ca halveres ved kogning af saft. Da saften ikke koger i en tutti-frutti saftkoger er det måske lidt mindre ved brug af denne. Desuden er C vitamin et af de vitaminer der er mest varmefølsomme – så alt andet lige vil de øvrige vitaminer ikke nedbrydes i samme grad.

      Jeg er sikker på din aronia saft nok skal indeholde en masse gode vitaminer og antioxidanter 🙂

      Hilsen Nina

  7. Rigtig fin og vildt hyggeligblog med god inspiration til det landlige liv 🙂 Jeg er ny følger og er derfor nysgerrig på, hvorhenne i bor? Og har du nogle tanker omkring at have børn på landet med langt til skole, aktiviteter, social liv, osv? Kh Sigrid

    • Hej Sigrid, tusind tak for de fine ord om bloggen?

      Vi bor i Lunderskov lidt vest for Kolding. Man må selvfølgelig være indstillet på at køre en del med børnene til fritidsaktiviteter, hvis man bor så langt ude som vi gør – men til og fra skole kan de tage bussen. Det opvejer dog alle fordelene og glæderne ved den ro og frihed vi har. Mht det sociale liv oplever jeg at børnenes legekammerater meget gerne vil ud til os – så det er ikke noget problem? I landsbyerne synes jeg generelt også der er et ret stort sammenhold med mange arrangementer og sammenkomster, som man jo også er en del af, hvis man har lyst?

      Knus Nina

Skriv et svar