Hurtig lækker aftensmad – paleo kylling og grønstager

Paleo kylling i stegepose

Mandag er en travl dag hjemme hos os… Magnus skal til fodbold og Karl og Alma skal til judo.

Jeg når som regel lige at komme hjem inden mand og børn kører hjemmefra omkring kl. 17. De kommer først hjem fra sport omkring kl. 20 – men på det tidspunkt er jeg dog enten til pileflet eller i motionscenter, så derfor skal maden helst både være hurtig at lave og kunne passe sig selv, så det er færdigt når resten af familien kommer hjem.

En af de retter som smager super godt og er let at lave – er en gang kyllingfillet og grøntsager lavet i en stegepose i ovnen. Kødet er dejlig saftigt og grønstagerne er allerede tilberedte – og har en dejlig smag fra kylling og krydderier.

Paleo kylling grøntsager i stegepose

Der er egentlig ikke nogen speciel opskrift – men bare et godt tip, hvis du har brug for ideer til hurtig og lækker aftensmad som kan spises lige meget om man spiser efter stenalderkost principperne eller ej.

Jeg bruger som regel kylling, men fisk eller svinekød kan også sagtens bruges. Grøntsager er som regel knoldselleri, porrer, gulerødder, hvidkål – eller hvad jeg nu lige har i køleskabet. Grønstager og kylling hældes i en stegepose og der hældes en sjat olivenolie og krydderier eller friske krydderurter i og det hele blandes ved at vende posen rundt flere gange.

Stegeposen lukket og læges i et indfast fad – og så skal det bare i ovnen – hvis det er kylling eller fisk ca. en halv time ved 175 grader – svinekød lidt længere. Når jeg skal lave det så det er klar til de andre kommer hjem fra sport giver jeg det lavere varme og så kan det sagtens stå i ovnen i en times tid.

Som tilbehør får resten af familien f.eks. et Naan brød eller pasta – til mig selv laver jeg en god portion salat ved siden af.

aleo kylling i stegepose med grøntsager

ENGLISH: Monday is always a busy day in our little home. Our 3 children are going to football and judo and as we live in the country my husband has to drive them to the city. When they come home late I am normally in the fitness center – but at the moment I’m joining a in course in wickerwork. Therefore the dinner has to be fast to make and still delicious. One of the dishes I often make is chicken and vegetables in a cooking bag – the meat is nice and juicy vegetables are already prepared. Press “translate” in the top menu to read more.

Nina Jochumsen / Vangelyst

Related Post

Skriv et svar