Opskrift på ramsløgspesto

Ramsløgspesto med græskar og solsikkekerner - www.vangelyst.dk

Ramsløgspesto smager bare fantastisk. Jeg har smagt det nogle gange – men aldrig selv prøvet at lave det før nu.

Ramsløg har et meget højt indhold af c-vitaminer – mindst 20 gange så mange som i citroner – derudover virker de antibiotisk og medvirke til at styrke immunforsvaret. Så det er da fedt, når man kan bruge af naturens eget spisekammer.

Vilde ramsløg i skoven - www.vangelyst.dk

Lige nu blomstrer ramsløgene og når blomsterne har sat frø går ikke længe inden de visner ned. Så det er med at komme af sted, hvis man vil nå at lave ramsløgspesto eller andre spændende ting som f.eks. ramsrøgssuppe, olie eller kryddersmør.

Hjemmelavet ramsløgspesto - www.vangelyst.dk

Jeg plukkede en stor buket i onsdags da jeg var i skolebigården – de dufter ret meget af hvidløg skulle jeg hilse at sige. Bilen duftede i hvert fald i flere dage 🙂

Ramsløgspesto med ost - www.vangelyst.dk

Opskrift ramsløgspesto:

et bundt friske ramsløgblade (ca. det halve af det der er på billeder ovenfor)
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
1 tsk groft kryddersalt
2-3 dl. olivenolie
100 g revet parmesan

Som alternativ til parmesan kan man også bruge andre italienske hårde oste – jeg brugte Gran Castelli, som kan købes i Fakta til 9,95 kr. for 100 g revet ost.

Bladene skæres rene og skylles grundigt. Kernerne ristes på en pande. Det hele hældes i en blender sammen med de øvrige ingredienser.

Så skal det sådan set bare blendes – hæld olie i til du synes det har en passende konsistens.

Opskrift på Ramsløgspesto - www.vangelyst.dk

Der er mange måder at lave ramsløgspesto på – og jeg tog udgangspunkt i det jeg havde i skabet. Man kan sagtens bruge mandler eller andre kerner og man kan tilføje flere krydderurter, hvis man har lyst til det.

Min version er ret kraftig og fyldig – man kan evt. nøjes med det halve parmesan, hvis det skal være en lidt lettere udgave.

ENGLISH: Today I made pesto fron ramsons or wild garlic. To see the recipe in English press “translate” in the top menu.

2 tanker om "Opskrift på ramsløgspesto"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.