Kursus i biavl

r√łgpuster bier - www.vangelyst.dk

Jeg startede midt i april p√• noget der kaldes “praktisk kursus i biavl”. Planen er at jeg skal l√¶re s√• meget om bier at jeg selv kan finde ud af at passe dem og forh√•bentlig slynge en masse honning.

skolebigården kolding og omegns biavlerforening - www.vangelyst.dk

Jeg har gennem flere √•r v√¶ret utrolig fascineret af bier og deres evne til at udnytte naturens ressourcer og efterh√•nden som jeg l√¶rer mere og mere om bifamilien, deres opbygning, funktioner og evne til at tilpasse og udvikle sig – ja, s√• bliver jeg bare endnu mere fascineret…

Men der er godt nok meget at l√¶re… og mange helt nye udtryk som f.eks. varroamider, dronningegitter, propolis, droneyngel og sv√¶rmceller… for bare at n√¶vne nogle f√•.

trugstade med bier - www.vangelyst.dk

Helsigvis er der ogs√• mange erfarne og dygtige biavlere til stede, som t√•lmodigt tager os nye med og ud i skolebig√•rden, hvor de viser hvordan vi skal passe bierne og svarer p√• sp√łrgsm√•l.

kolding og omegns biavlerforening - www.vangelyst.dk

Inden for det næste stykke tid skal vi selv være med til at lave vores egne bifamilier som vi til sidst får med hjem til vores egne stader. Det bliver spændende!

ENGLISH: I started a course in beekeeping. it is very exciting – hopefully I can get my own bees this summer.

7 tanker om "Kursus i biavl"

 1. Pingback: Opskrift p√• ramsl√łgspesto | www.vangelyst.dk

 2. Meget sp√¶ndende verden den af bier, vi ville v√¶re helt fortabte uden disse flittige v√¶sner. Desv√¶rre har de meget tr√¶nge k√•r kan jeg l√¶se mig til, spr√łjtegifte p√• markerne, og den store udbredelse af monokulturer. Ikke godt for bierne og biodiversiteten.
  Godt projekt og en givtig hobby….
  Henrik

  • Ja – du har helt ret. Bierne har det ikke let – b√•de i Europa og USA er det er problem med spr√łjtegifte! H√•ber dog mine kan overleve og gl√¶der mig til at l√¶re mere om de sm√• forunderlige og flittige dyr.

 3. Jeg er sikker på, at dine bier vil få det godt i din flotte have. De vil lave en god og smagsrig honning du kan bruge i dine opskrifter. Glæd dig til pandekagerne med nyslynget honning.

 4. Det er meget sp√¶ndende med bier. Min mand fik sine bier sidste for√•r. S√• dette √•r 2015 er det f√łrste hele √•r han har haft bierne. Han har ogs√• g√•et p√• biskole.
  De har drillet lidt i år. Vi fik heller ikke så meget honning som vi havde håbet på. Koldt og regnfuldt forår og meget blæst.
  Held og lykke med dem.
  Men jeg fandt nu din blok, da jeg s√łgte p√• opskrifter p√• surb√¶r. Har lige h√łstet mine allerf√łrste. Der blev til 5 kg p√• 3 planter.
  Har du nogle gode opskrifter foruden dem her på blokken.
  Fik du opskriften på den gode kage?
  Sensommerlig hilsen Bente

  • Hej Bente,

   Tusind tak for din besked – ja, kan godt genkende billedet med bierne i √•r. Lyder nogenlunde som vi ogs√• har oplevet det i skole big√•rden…

   H√•ber du f√•r lavet noget l√¶kkert af dine aronia – jeg fik desv√¶rre ikke opskriften p√• den l√¶kre kage, det var hans kone der havde lavet den ūüôā

   Knus Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.