Kursus i biavl

røgpuster bier - www.vangelyst.dk

Jeg startede midt i april på noget der kaldes “praktisk kursus i biavl”. Planen er at jeg skal lære så meget om bier at jeg selv kan finde ud af at passe dem og forhåbentlig slynge en masse honning.

skolebigården kolding og omegns biavlerforening - www.vangelyst.dk

Jeg har gennem flere år været utrolig fascineret af bier og deres evne til at udnytte naturens ressourcer og efterhånden som jeg lærer mere og mere om bifamilien, deres opbygning, funktioner og evne til at tilpasse og udvikle sig – ja, så bliver jeg bare endnu mere fascineret…

Men der er godt nok meget at lære… og mange helt nye udtryk som f.eks. varroamider, dronningegitter, propolis, droneyngel og sværmceller… for bare at nævne nogle få.

trugstade med bier - www.vangelyst.dk

Helsigvis er der også mange erfarne og dygtige biavlere til stede, som tålmodigt tager os nye med og ud i skolebigården, hvor de viser hvordan vi skal passe bierne og svarer på spørgsmål.

kolding og omegns biavlerforening - www.vangelyst.dk

Inden for det næste stykke tid skal vi selv være med til at lave vores egne bifamilier som vi til sidst får med hjem til vores egne stader. Det bliver spændende!

ENGLISH: I started a course in beekeeping. it is very exciting – hopefully I can get my own bees this summer.

7 tanker om "Kursus i biavl"

 1. Pingback: Opskrift på ramsløgspesto | www.vangelyst.dk

 2. Meget spændende verden den af bier, vi ville være helt fortabte uden disse flittige væsner. Desværre har de meget trænge kår kan jeg læse mig til, sprøjtegifte på markerne, og den store udbredelse af monokulturer. Ikke godt for bierne og biodiversiteten.
  Godt projekt og en givtig hobby….
  Henrik

  • Ja – du har helt ret. Bierne har det ikke let – både i Europa og USA er det er problem med sprøjtegifte! Håber dog mine kan overleve og glæder mig til at lære mere om de små forunderlige og flittige dyr.

 3. Jeg er sikker på, at dine bier vil få det godt i din flotte have. De vil lave en god og smagsrig honning du kan bruge i dine opskrifter. Glæd dig til pandekagerne med nyslynget honning.

 4. Det er meget spændende med bier. Min mand fik sine bier sidste forår. Så dette år 2015 er det første hele år han har haft bierne. Han har også gået på biskole.
  De har drillet lidt i år. Vi fik heller ikke så meget honning som vi havde håbet på. Koldt og regnfuldt forår og meget blæst.
  Held og lykke med dem.
  Men jeg fandt nu din blok, da jeg søgte på opskrifter på surbær. Har lige høstet mine allerførste. Der blev til 5 kg på 3 planter.
  Har du nogle gode opskrifter foruden dem her på blokken.
  Fik du opskriften på den gode kage?
  Sensommerlig hilsen Bente

  • Hej Bente,

   Tusind tak for din besked – ja, kan godt genkende billedet med bierne i år. Lyder nogenlunde som vi også har oplevet det i skole bigården…

   Håber du får lavet noget lækkert af dine aronia – jeg fik desværre ikke opskriften på den lækre kage, det var hans kone der havde lavet den 🙂

   Knus Nina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.