Opskrift på salat med figner, ferskner og solsikkekerner

Figensalat med abrikoser solsikkekerner

Noget jeg er blevet bedre til, efter jeg er startet med at leve efter stenalderkost principperne er, at finde på nye spændende salater. Når man nu spiser så meget frugt og grønt, kører man lidt træt i det, hvis det hele tiden er det samme, man får lavet.

Samtidig skal det gerne være let, så jeg ikke behøver at stå i køkkenet flere timer – det er der sjældent tid til med tre børn, fuldtidsjob, træning, veninder, hus, heste og en mand der lige har bestemt sig for at træne til en 1/2 ironman næste år!

Opskrift på salat med friske figener abrikoser

Salat med figen abrikos solsikke

Lige nu kan man få de lækreste friske figner. Det er nok en af de frugter jeg ikke har været så god til at bruge tidligere, men den smager fantastisk!

Opskrift på figensalat til 2-3 peersoner lyder således:

2 friske figner
1 fersken
1 håndfuld salat
1 stor håndfuld solsikkekerner
1 lille håndfuld græskarkerner
lidt tørrede tranebær
Olivenolie og balsamicoeddike eller glaze balsamico (som er indkogt balsamicoeddike. Konsistensen er derfor ret tyk og smagen er meget cremet og fyldig).

Salat skylles og lægges i bunden af en skål eller et fad. Figner og abrikoser skæres ud i både og lægges ovenpå. Soksikke- og græskarkerner drysses henover og der drysses med tørrede tranebær. Til sidst hældes lidt god olivenolie over salaten – og evt. balcamico.

Figensalat med abrikoser glaze balsamic

Jeg gemmer altid balsamico til sidst, da resten af familien ikke er så vilde med det.

Nu har denne salat nok et lidt højere GI (glykæmisk index) end andre salater med alle de frugter der er i, så ved siden af fik vi også stegte grøntsager sammen med kylling og lidt grovpasta til børnene. Salaten kan også sagtens bruges som tilbehør til frokosten 🙂

Nina Jochumsen / Vangelyst

En tanke om "Opskrift på salat med figner, ferskner og solsikkekerner"

  1. Pingback: Chiagrød med mandelmælk - opskrift på paleo morgenmad | www.vangelyst.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.