Nem stenaldergryde // paleo gryderet

Jeg elsker når det er nemt at lave god mad… Ikke mindst fordi jeg ikke altid (faktisk sjældent) har ret meget tid – når jeg først kommer hjem fra arbejde og ungerne skal køres til gymnastik, fodbold og judo… Samtidig vil jeg også gerne lave noget “ordentlig” mad vi alle kan spise – dvs. som passer ind i min stenalderkost.

paleo gryderet

paleo gryderet

Derfor vil jeg lige dele denne opskrift på en nem gryderet med jer, som jeg lavede til aftensmad i går – og som både mand og unger spiste vældig meget af:-)

  • 800 g. svinekød i tern (du kan også bruge kylling – så går det endnu hurtigere)
  • 1 ds. flåede hakkede tomater (gerne økologiske)
  • 4 store gulerødder
  • 250 g. champingon
  • 1/2 ds. kokosmælk (ca. 80 ml.)
  • 1/2 ltr. vand
  • masser af friske hakkede krydderurter (eller tørrede krydderier)
  • evt. 1 spsk majsstivelse

Kødet brunes mens gulerødder og champingon rengøres og skæres i skiver/tern. Herefter hældes vand og grøntsager op i gryden sammen med fint hakkede krydderurter.

Jeg brugte frisk citron timian, rosemarin og salvie fra min palle-plantekasse – men brug det du har eller find nogle tørrede krydderier i skabet.

Lad det stå og simre en times tid mens du f.eks. hjælper ungerne med lektier, løber en tur eller noget andet 🙂

Til sidst tilsætter du lidt kokosmælk – man kan sagtens bruge mere end jeg har gjort, men min familie er ikke så vild med alt for meget kokossmag. Det giver dog lidt smag og fylde når der nu ikke bruges mælk eller fløde.

Du kan tilsætte lidt majsstivelse, hvis det ikke skal være alt for tyndt, men det hører ikke med i stenalderkost 🙂

Som tilbehør fik vi salat og mand og børn fik brune ris – mens jeg tog en skive ristet stenalderbrød (dog uden kakao).

Velbekomme 🙂

Nina

Related Post

Skriv et svar