Dejlig julesnaps med aronia

Aroniasnaps til jul

aronia_busk

I weekenden fik jeg lavet min aller første aroniasnaps – eller det vil sige den er jo først lavet færdig om flere måneder, men jeg har i hvert fald blandet ingredienserne sammen – og så er det bare at vente og vente og smage og vente 🙂

Jeg besluttede mig for at give den et touch af jul, da jeg tror de bitre aronia bær har godt af lidt sødme og krydderier – så det bliver til en julesnaps. Jeg håber lige den kan nå at trække nok til, at vi kan smage den juleaften, selvom den nok ville have godt af at trække endnu længere….

Aroniasnaps til jul

Men det er lidt et eksperiment, for jeg ikke har lavet surbærsnaps før – så jeg garanterer ikke for noget 🙂 Måske vil nogen også synes jeg laver den for sød, men jeg kan godt lide den har fylde, sødme og en frugtig smag – og at den er let at drikke (jeg er ikke så meget til gammeldags snaps).

Man kan sagtens justere lidt undervejs – så hvis du er til den helt stærke udgave skal du bare tilsætte lidt mindre sukker eller honning eller omvendt.

Opskrift på aronia julesnaps:

400g aronia bær (surbær)
400g vodka (jeg bruger altid CUBA Pure Vodka, da den er meget blød og neutral i smagen)
100g sukker
50g honning
0,5 dl vand
1/2 appelsin
6 stk nelliker
3 stk kanelstænger
2 stk vanillestænger

Bær skylles og hældes i et sylteglas eller lign. og vodka hældes over. Skal fra en halv appelsin rives på et juliennejern, så man kun får det yderste af skallen med. Sukker og vand varmes forsigtig op under omrøring og afkøles når sukkeret er opløst inden det hældes ned i vodkablandingen sammen med de øvrige ingredienser. Jeg har næsten altid friskslynget honning i fryseren, som er flydende når det tør op og så er det let at blande i. Hvis du bruger alm. honning er det en fordel at lune det lidt, så det bliver lidt blødt inden du hælder det sammen.

Hvis der er nogen som har nogen erfaringer eller tips til aroniasnaps må I meget gerne skrive om dem – det kunne være sjovt at få nogle nye ideer og inspiration.

ENGLISH: Last weekend I made Christmas snaps with aronia berries. It’s my first time – so I hope it will be good 🙂 Press “translate with google” in the top menu and see the recipe.

Nina Jochumsen / Vangelyst

9 tanker om "Dejlig julesnaps med aronia"

 1. Hej.
  Sådan laver jeg aronia-snaps, som samtidig er en viatmin bombe.’

  Fyld din påfyldningsflaske op med frosne aronia bær til 2/3. Fyld herefter flasken helt op med Rød Aalborg eller triple destilleret vodka (Lidls er go’ og billig).
  Efter 3 – 5 mdrs. træk (vend den ugentligt) filtres aroniasnapsen.

  Drik den ren eller lidt fortyndet med snaps eller vodka.

  Go jul.

  Guldlaksen

  • Hej Thomas,

   Tusind tak for opskriften! Jeg har stadig hele fryseren fyldt med aronia bær – så vil prøve din udgave også 🙂

   Håber også du får en rigtig god jul.

   Knus Nina

 2. 08.11.2014
  Hej jeg er blevet færdig med min aronia snaps og den har trukket i 2 mdr.
  Jeg kom 3 anis i stedet for kanel og den er bliver rigtig god.
  Venlig hilsen Martha fra Esbjerg.

 3. Hej Nina.
  Jeg har lavet aronia snaps i flere år, på den simple måde, kun bær og lidt honning. Når bærrene har trukket færdig, laver jeg marmelade af disse, uhm hvor det smager godt.
  Hilsen Karin

 4. Hej Nina. Hvordan blev din julesnaps med Aronia. Jeg tog opskriften ud i 2015, har lige plukket aronia-bær, og tænkte jeg ville prøve den, har fået en fl. lys Brøndum foræret vil lave snapsen på den. Laver hvert år Aronia-snaps på vodka med lidt honning, den bliver blød og rund i smag. Mvh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.