Blomkålssalat med blommer og blåbær

Blomkålssalat med blommer - www.vangelyst.dk

Det er ved at være længe siden jeg har blogget om paleo og sunde opskrifter.

Det er ikke fordi jeg ikke spiser efter paleo-principperne mere – for det gør jeg. Måske ikke helt så striks som tidligere – men til hverdag undgår jeg stadig helst mælkeprodukter, pasta, mel og andre kornprodukter.

Samtidig er der så mange andre gode bloggere, der skriver om stenalderkost – og der er jo ingen grund til at kopiere hinanden. Jeg har heller ikke selv brug for at følge specielle opskrifter så meget som i starten – efterhånden har jeg nemlig fundet en del grundopskrifter, der sidder på rygraden – og ellers spiser jeg faktisk meget det samme som resten af familien 🙂

Noget af det jeg spiser en del af er salat – både til frokost og til aften. Nogen gange er det dog rart med lidt nyt, så det ikke bare er det samme – iceberg, agurk, tomat, peberfrugt og måske lidt avokado, hvis det skal være vildt!! Jeps – sådan ender altså tit for mig…

Der skal faktisk ikke så meget til – det gælder vist bare om lige at være lidt kreativ ind imellem, så man ikke bliver træt af at køre i det samme og det samme.

Blomkålssalat med blommer - www.vangelyst.dk

Så her er inspiration til en lækker blomkålssalat med blommer og blåbær. Jeg lavede den selv til aftensmad i dag og både Ulrik og drengene godkendte 🙂

Det skal du bruge:

1 blomkål – koges 2 min. eller dampes
2 blommer – skæres i kvarte
1 håndfuld blåbær
lidt mandler – brunes på en stegepande og hakkes
evt. 1 pk. frisk mozzarella (ikke paleo) – smuldres i salaten
avokadoolie eller en anden god olie
frisk oregano

Den kan både spises som kold salat eller lun – hvis du blander det hele sammen mens blomkålsbuketterne er varme.

Blomkålssalat med blommer - www.vangelyst.dk

ENGLISH: Inspiration for a fresh and delicious salad. Press transtale in the top menu to read the text in English.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.