Blomkålssalat med blommer og blåbær

Blomkålssalat med blommer - www.vangelyst.dk

Det er ved at være længe siden jeg har blogget om paleo og sunde opskrifter.

Det er ikke fordi jeg ikke spiser efter paleo-principperne mere – for det gør jeg. Måske ikke helt så striks som tidligere – men til hverdag undgår jeg stadig helst mælkeprodukter, pasta, mel og andre kornprodukter.

Samtidig er der så mange andre gode bloggere, der skriver om stenalderkost – og der er jo ingen grund til at kopiere hinanden. Jeg har heller ikke selv brug for at følge specielle opskrifter så meget som i starten – efterhånden har jeg nemlig fundet en del grundopskrifter, der sidder på rygraden – og ellers spiser jeg faktisk meget det samme som resten af familien 🙂

Noget af det jeg spiser en del af er salat – både til frokost og til aften. Nogen gange er det dog rart med lidt nyt, så det ikke bare er det samme – iceberg, agurk, tomat, peberfrugt og måske lidt avokado, hvis det skal være vildt!! Jeps – sådan ender altså tit for mig…

Der skal faktisk ikke så meget til – det gælder vist bare om lige at være lidt kreativ ind imellem, så man ikke bliver træt af at køre i det samme og det samme.

Blomkålssalat med blommer - www.vangelyst.dk

Så her er inspiration til en lækker blomkålssalat med blommer og blåbær. Jeg lavede den selv til aftensmad i dag og både Ulrik og drengene godkendte 🙂

Det skal du bruge:

1 blomkål – koges 2 min. eller dampes
2 blommer – skæres i kvarte
1 håndfuld blåbær
lidt mandler – brunes på en stegepande og hakkes
evt. 1 pk. frisk mozzarella (ikke paleo) – smuldres i salaten
avokadoolie eller en anden god olie
frisk oregano

Den kan både spises som kold salat eller lun – hvis du blander det hele sammen mens blomkålsbuketterne er varme.

Blomkålssalat med blommer - www.vangelyst.dk

ENGLISH: Inspiration for a fresh and delicious salad. Press transtale in the top menu to read the text in English.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.