Ugens første gode overraskelse

Årets første æg - www.vangelyst.dk

Så kom der endelig æg! Jeg har virkelig ventet læænge på at mine høns, som jeg købte sidste forår, skulle begynde at lægge æg, men det lod vente på sig… Hele sommeren og efteråret gik. Uden æg! Vinteren kom og så kunne jeg jo godt regne ud at der ikke ville ske noget…

Tværstribet orpington høne - www.vangelyst.dk

Men i mandags skete det endelig – der var æg fra denne lille dame. Og et æg hver dag siden! Tænk at man kan være så glad for det – ved godt det er lidt skørt 🙂

Desværre har jeg kun en høne tilbage… Jeg føler mig næsten som verdens dårligste hønemor. Lige før jul var der nemlig kun en høne (og de to haner), da jeg kom ud for at lukke til deres hønsehus. Jeg ledte under huset og i alle hjørner af den lukkede hønsegård, men væk var den. Vi har ellers gjort en del for at ræven ikke skulle kunne komme ind i hønsegården – med 1,8m højt hegn med stødtråd ved den øverste kant, fliser gravet ned i jorden – men ikke noget tråd over. Derfor må hønen på en eller anden måde være kommet over hegnet i løbet af dagen – og det opdagede ræven åbenbart.

Tværstribet orpington hane - www.vangelyst.dk

Her er den ene af de flotte haner – jeg håber at nogle af æggene er befrugtet, så vi kan få udvidet bestanden lidt. De æg der er blevet lagt lægger jeg til side og har allerede aftalt med naboen, at de skal i hans rugemaskine inden så længe, selvom det er lidt tidligt på året.

Tværstribede orpington høns - www.vangelyst.dk

Så nu krydser jeg bare fingre for flere æg – og håber at når enden er god er alting godt!

6 tanker om "Ugens første gode overraskelse"

    • Ja – selvfølgelig. Jeg har købt dem på DBA og faktisk købte jeg de sidste sælgeren havde. Siden har jeg kontaktet ham igen for at spørge om han havde fået nye, men det havde han desværre ikke. Så jeg tror det bedste er at holde øje på DBA eller på Dansk Fjerkræ Forum http://www.fjerkrae.dk

  1. Pingback: Indretning af forgang og entré | www.vangelyst.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.