Smukt lys i byen

Kolding Light Festival 2015 - www.vangelyst.dk

I går bagte vi julesmåkager med min mor – en tradition vi efterhånden har haft en del år. Ungerne havde glædet sig hele ugen – og vi fik lavet ret mange småkager! Alligevel er de ikke helt tilfredse med, at vi har sprunget vanillekransene over – så dem bliver vi måske nødt til at bage en af dagene 🙂

Til aften kørte vi ind til byen for at opleve “Kolding Light Festival” – en utrolig smuk oplevelse, hvor byen gøres levende med lys, bevægelse og musik. Samtidig benyttede jeg lejligheden til at øve lidt fotografering af lys i mørke… Ikke alle billeder blev helt gode, men det er sjovt at give sig selv nogle udfordringer – og så ved jeg, hvad jeg skal prøve at gøre anderledes næste gang.

Kolding Light Festival 2015 - www.vangelyst.dk

Kolding Light Festival 2015 - www.vangelyst.dk

I Nicolai Kirke var der en flot lysinstallation med fokus på advent og smukke tekstbudskaber, som blev vist på kirkens enorme velhvede loft. På en af søjlerne kunne man desuden skrive egne budskaber og ønsker for fremtiden.

Kolding Light Festival 2015 - www.vangelyst.dk

På Axeltorv foran rådhuset var der et imponerende lysshow samtidig med at flere andre bygninger blev lyst op med farvet lys og flotte mønstre.

Kolding Light Festival 2015 - www.vangelyst.dk

Kolding Light Festival 2015 - www.vangelyst.dk

Ved Den Spanske Trappe kunne børn og barnlige sjæle selv styre lyset og designe et lysshow mellem søjlerne og på de flotte nøgne grene fra den store blåregn, der danner en overdækket gang op mod trappen.

Kolding Light Festival 2015 - www.vangelyst.dk

Trappen var også næsten levende med stærke lysstråler der nærmest glædestrålende dansede utrætteligt på den sorte himmel.

Kolding Light Festival 2015 - www.vangelyst.dk

Kolding Light Festival 2015 07

Selve gågaden var smukt pyntet op med lysende kugler og guirlander – og træer indhyldet i lyskæder. Uden for bymidten var der også flere store bygninger, som var lyst op med flotte lysmalerier og andre store lysinstallationer.

Jeg er rigtig glad for at vi nåede at opleve lysfesten – og blev lige mindet om hvor dejlig en by vi har. Der er kommet så mange nye spændende butikker og restauranter, som jeg må se nærmere på i det nye år.

5 tanker om "Smukt lys i byen"

  • Tusind tak Diana.
   Jeg har et Nikon D5200 og til billederne her, har jeg brugt et Nikon 35mm 1:1.8G DX objektiv, som faktisk gør det meget godt til prisen. Mener det koster omkring 1300-1400 kr.
   Jeg har brugt følgende indstillinger:
   Billede 1+4: f4.0 – 1/80 – iso 2000
   Billede 2+3: f2,2 – 1/60 – iso 2000
   Billede 5: f2,2 – 1/80 – iso 1000
   Billede 6: f2,2 – 1/200 – iso 1000
   Billede 7: f2,8 – 1/100 – iso 1000
   Billede 8+9: f2,8 – 1/80 – iso 1000

   Jeg ville godt have brugt lidt lavere iso på nogle af billederne – men det er lige med både at nå det og at huske at ændre på indstillingerne når man står midt i det 🙂

   Knus
   Nina

   • Oh, ja, det er den største udfordring. I lignende situationer, altså når jeg ikke har tid til at tænke, indstiller jeg ISO en på auto. Det gør det hele nemmere. Ellers er et stativ løsningen.
    Jeg er vild med disse billeder ❤️??
    Knus Diana ?

 1. Det er skønt som velplanlagt lys på bygninger og vækster bringer liv i denne mørke tid, og vi kunne blive endnu bedre. -smukke billeder fra Kolding, der er lidt af samme takter i Silkeborg hvor jeg arbejder. men Aarhus. hmm……der er vist et stykke vej.
  Henrik

  • Hej Henrik – ja det er virkelig skønt og utrolig dejligt at mærke det liv det også giver i byen. Der var rigtig mange, som havde trodset det våde og kolde vejr og man kunne se, at både børn og voksne nød de mange forskellige oplevelser og indtryk, man fik rundt omkring. Så vi må da håbe at det også kommer til Århus – det er jo en stor by med mange muligheder for sådan et arrangement.

   Knus Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.