Opskrift på citronfromage – og godt nytår!

Opskrift citron fromage dessert - www.vangelyst.dk

Jeg har fået til opgave at have citronfromage med til dessert Nytårsaften, som vi skal holde sammen med nogle rigtig gode venner.

Det skal jeg selvfølgelig nok sørge for – men jeg har bare ikke den store erfaring med husblas – som hvem var bedre at spørge om hjælp end min mor, som er verdensmester i både kernemælkformage og citronfromage. Årh – hvor har vi bare fået det mange gange til dessert som barn 🙂

Opskrift citron fromage dessert - www.vangelyst.dk

Der findes sikkert mange lignende opskrifter på nettet, men jeg må hellere gemme min mors opskrift her på bloggen, så jeg kan finde den igen – og måske er der andre som også kan få glæde af den.

Opskrift på citronfromage (4 personer):

4 blade husblas
2 pasturiserede æg
75 g sukker
Saft af 1 citron
Reven skal af 1/2 citron
3 dl fløde

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer og sukker hvidt – og det skal virkelig piskes lææænge – til det er lyst og tykt.

Pisk også fløden til flødeskum og i en anden skål piskes æggehviderne stive så det hele står klar (vigtigt).

Bland citronskal og det halve af citronsaften i sukkerblandingen. Tryk husblas fri for vand og smelt det over vandbad for svag varme.Når det er smeltet hældes det sidste citronsaft i og det afkøles lidt. Hæld det i sukkerblandingen i en tynd stråle under omrøring. Bliv ved med at røre i blandingen til den begynder at blive en lille smule tyk – herefter vendes det sammen med flødeskum. Til sidst vendes æggehviderne i blandingen. Herefter stilles det til stivelse i køleskabet i ca. 4 timer eller længere.

Opskrift citron fromage dessert - www.vangelyst.dk

Opskrift citron fromage dessert - www.vangelyst.dk

Pynt lige inden servering med flødeskum og strimler af citronskal.

Nu krydser jeg bare fingre for at der ikke er nogen klumper eller trevler i citronfromagen – men umiddelbart ser det lovende ud 🙂

Rigtig godt Nytår!

3 tanker om "Opskrift på citronfromage – og godt nytår!"

    • Ja – det er det nemlig Anne! Ved da heller ikke hvorfor jeg ikke selv har kastet mig over det noget tidligere – men det må jeg jo gøre fremover 🙂

  1. Pingback: Opskrift på sund grøntsagsjuice - januar detox | www.vangelyst.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.