Friske grøntsager og bagte rodfrugter

Lige nu nyder jeg at gå ud i køkkenhaven og tage friske grøntsager op af jorden og direkte med ind i køkkenet…

DSC_0433

Det er første år med køkkenhave – selvom vi har boet 13 år på landet med masser af plads. Så det var på tide med en køkkenhave.

Der er allerede planer om udvidelse til næste år – eller jeg har lavet planer. Ulrik skal lige overtales lidt endnu… Kender du det? 🙂

Men der er nogle grøntsager jeg ikke gider have igen. Blomkål for eksempel. De var så fine lige ind til larverne overtog dem! Til gengæld skal vi have mange flere rødbeder og gulerødder.

Bagte rodfrugter

I går blev der lavet bagte rodfrugter af dagens høst, som bestod af kålroer (kålrabi), gulerødder og rødbeder.

Super nemt. Grøntsagerne rengøres og skæres i tern. Vendes i lidt olie i en skål sammen med hakkede friske krydderurter og så i et ildfastfad i ovnen 15-20 min ved ca. 160 grader.

Velbekomme.

Nina

Related Post

Skriv et svar