En af vores juletraditioner…

juletræ tradition

– er at tage ud i skoven og hente juletræ…

Det har det været siden min far døde i 2005. Ind til da havde vi nemlig mange andre traditioner, som gjorde at vi mødtes i julen sammen med familien – men pludselig blev familien brudt op og juleaften skulle f.eks. ikke længere holdes hjemme hos min mor og far! Det betød at jeg f.eks. ikke længere er sammen med min bror juleaften og hvert andet år heller ikke med min moster, mor og søster – æv…

Derfor besluttede vi, at vi hvert år inden juleaften tager ud og finder juletræ sammen – min bror og hans familie, min moster, min mor og hendes kæreste – og så min søster søster (hvis hun da ikke er ude at rejse eller på arbejde, som hun desværre er i år).

Det er SÅ hyggeligt og børnene nyder det og glæder sig helt vildt til det hvert eneste år! Vi tager altid det samme sted hen – en lille hyggelig julestue med salg af fine juleting og så selvfølgelig juletræer. Vi skal altid ud i skoven og finde det flotteste og største træ (det ender altid galt for vi har kun har omkring to meter til loftet…) Det kan der gå meget tid med og vi driller hinanden med hvem der finder kønneste træ af dem alle 🙂

Når juletræet er fældet og julestuen besøgt, tager vi hjem til os, hvor vi får hjemmelavet klar oksekødssuppe med hjemmelavede kødboller – und alles! Den menu kan der under ingen omstændigheder laves om på… – bare spørg min lillebror! Senere på eftermiddagen spiller vi pakkespil og får oldemors hjemmelavede æbleskiver og Claus Meyers Æblegløgg.

Jeg glæder mig næsten lige så meget som børnene – og det er allerede på søndag vi skal af sted – yay!

Traditioner behøver ikke være gamle – og jeg synes det er fedt med en tradition som vores, der på trods af at være en ny tradition, stadig skaber fællesskab, forbinder generationer og opretholder sammenhængen mellem fortid og nutid.

Har I en juletradition i din familie?

ENGLISH: In a couple of days we are going out to find our Christmas tree. It has been a tradition each year since my father died in 2009 that we do that with my brother and sister, my mom and my aunt. Do you have any tradition’s for Christmas that are important for your family?

Nina Jochumsen / Vangelyst

P.S. bilederne er fundet på Pinterest og kan ses her, her og her

3 tanker om "En af vores juletraditioner…"

  1. Det lyder bare super hyggeligt 🙂 Vores juletradition er jo 2. Juledag som du jo kender 😉 Kunne godt tænke mig nogle flere, men det er ikke så nemt med familien spredt.

  2. Pingback: Juletræet hentes 2013 - juletradition | www.vangelyst.dk | www.vangelyst.dk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.