DIY // buket af syrener og vilde blomster

syrener vilde blomsterUha – hvor tiden dog flyver af sted! – det er allerede over en uge siden jeg tog disse billeder.

Jeg stod tidligt op – faktisk allerede kl 6.50! Hvad sker der lige for det… jeg er total B-menneske, men elsker også stilheden om morgenen når resten af familien sover. Så på en aller anden uforklarlig måde stod jeg altså tidligt op og lavede en kop kaffe, som jeg tog med ud i haven. Jeg gik en tur i mosen, hvor jeg plukkede vilde blomster og sagde godmorgen til hestene.

Da jeg kom tilbage i haven lavede jeg en buket af blomsterne og legede med mit kamera og det nye blomsterbord lavet af gamle løgkasser.syrener vilde blomster

Syrenerne har jeg i haven – men fandt også nogen i hegnet… Jeg elsker simpelthen duften af dem. Den lyserøde – nærmest lilla blomst hedder Dagpragtstjerne og er en flerårig plante der kan bruges i staudebedet men oftest gror den vild i hegn og grøftekanter.

Den hvide skærmplante en en vild kørvel og er helt fantastisk i buketter. Den gror næsten i alle grøftekanter og nogen gange kan den dække en hel mark i et hvidt blødt tæppe. Buketten står stadig ude i haven og den vilde kørvel ser stadig flot ud efter en hel uge!syrener vilde blomster Midt i billedet er der en hvid stjerneblomst, som jeg har fundet frem til hedder Fuglemælk – fint navn ik’? Vi har den flere steder ude på marken -aner ikke hvordan den har forvildet sig derud, men smuk og enkel er den!syrener vilde blomster fransk lilje stilleben i haven

Der skal ikke så meget til at lave en flot buket – jeg synes i hvert fald at vilde blomster kan være mindst lige så flotte som så mange andre blomster.

ENGLISH: Time is really flying – isn’t already over a week ago I took there pictures of some lilacs from my garden and wild flowers from a morning walk. Press TRANSLATE to read the text above in English.

Nina Jochumsen / Vangelyst

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.