Det kribler for at komme i gang…

arbejde k√łkkenhave www.vangelst.dk

Lige nu kan jeg m√¶rke at det er begyndt at krible lidt for at komme i gang i k√łkkenhaven.

Sidste √•r fik jeg jo lavet min egen k√łkkenhave. Ude p√• marken… Vi har endda talt om at den skal udvides lidt i √•r – men g√•r lige og venter p√• at Ulrik skal v√¶re i rigtig godt hum√łr. Hegnet skal nemlig rykkes for at det skal kunne lade sig g√łre – og det kr√¶ver en st√¶rk mand der kan grave stolper op og ned igen… Mon han er ved at v√¶re tr√¶t af mig?

√łkologiske guler√łdder zinkspand k√łkkenhave

Jeg har ogs√• gjort mig nogle erfaringer – der er nogle gr√łntsager jeg ikke vil have og s√• er der andet som jeg skal have endnu mere af. Guler√łdder og r√łdbeder – dem skal jeg have mange flere af. Jeg vil ogs√• pr√łve med k√•l igen i √•r – men denne gang skal jeg have noget insektnet over, s√• det hele ikke bliver √¶dt af k√•llarver! Det hele stod s√• flot lige ind til k√łkkenhaven n√¶rmest blev invaderet af k√•llarver over en nat. Jeg gik troligt i flere uger og pillede larverne af – og hvidk√•lene overlevede (jeg har faktisk stadig nogle liggende i stalden) – men blomk√•lene bukkede under…

arbejde k√łkkenhave Maxine

Jeg skal have jordb√¶r i h√łjbede der skal laves af pallerammer – det er et lille projekt jeg gl√¶der mig til at komme i gang med.

Radiser springer jeg over i år Рde er ellers super lette at dyrke, men det er kun mig der spiser dem. Det samme gælder for rucolasalat Рdet skal jeg kun have en lille smule af.

Til geng√¶ld skal vi have kartofler i √•r – jeg spiser dem godt nok ikke selv – men Ulrik og b√łrnene vil rigtig gerne have friske kartofler, s√• det bliver vi n√łdt til.

S√• er der jo ogs√• dejligt at vi har hestene – der blev nemlig allerede spredt hestem√łg ud i k√łkkenhaven i efter√•ret – eller rettere muld, men stadig fuld af krudt, s√• gr√łntsagerne rigtig kan vokse. Man skal passe lidt p√• med at sprede hestem√łg i for√•ret – klumper af g√łdning med h√łj n√¶ringskoncentration kan give svidninger af planter√łdderne. Til geng√¶ld kan man sprede lidt m√łg mellem¬†r√¶kkerne og bruge det som¬†jordd√¶kke. Det vil ogs√• tr√¶kke ned i jorden og g√łde den.

Jeg m√• vist hellere f√• lavet en plan over k√łkkenhaven og f√• overtalt Ulrik til at udvide ūüôā

√łkologiske r√łdbeder l√łg k√łkkenhave

ENGLISH: I can’t wait to get started in the¬†vegetable garden – but I have a space problem and therefore I’m¬†waiting for my husband to be¬†in a good mood so he will help me expand.¬†I wonder if he’s getting tired of me?

Nina Jochumsen / Vangelyst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.