Det kribler for at komme i gang…

arbejde køkkenhave www.vangelst.dk

Lige nu kan jeg mærke at det er begyndt at krible lidt for at komme i gang i køkkenhaven.

Sidste år fik jeg jo lavet min egen køkkenhave. Ude på marken… Vi har endda talt om at den skal udvides lidt i år – men går lige og venter på at Ulrik skal være i rigtig godt humør. Hegnet skal nemlig rykkes for at det skal kunne lade sig gøre – og det kræver en stærk mand der kan grave stolper op og ned igen… Mon han er ved at være træt af mig?

økologiske gulerødder zinkspand køkkenhave

Jeg har også gjort mig nogle erfaringer – der er nogle grøntsager jeg ikke vil have og så er der andet som jeg skal have endnu mere af. Gulerødder og rødbeder – dem skal jeg have mange flere af. Jeg vil også prøve med kål igen i år – men denne gang skal jeg have noget insektnet over, så det hele ikke bliver ædt af kållarver! Det hele stod så flot lige ind til køkkenhaven nærmest blev invaderet af kållarver over en nat. Jeg gik troligt i flere uger og pillede larverne af – og hvidkålene overlevede (jeg har faktisk stadig nogle liggende i stalden) – men blomkålene bukkede under…

arbejde køkkenhave Maxine

Jeg skal have jordbær i højbede der skal laves af pallerammer – det er et lille projekt jeg glæder mig til at komme i gang med.

Radiser springer jeg over i år – de er ellers super lette at dyrke, men det er kun mig der spiser dem. Det samme gælder for rucolasalat – det skal jeg kun have en lille smule af.

Til gengæld skal vi have kartofler i år – jeg spiser dem godt nok ikke selv – men Ulrik og børnene vil rigtig gerne have friske kartofler, så det bliver vi nødt til.

Så er der jo også dejligt at vi har hestene – der blev nemlig allerede spredt hestemøg ud i køkkenhaven i efteråret – eller rettere muld, men stadig fuld af krudt, så grøntsagerne rigtig kan vokse. Man skal passe lidt på med at sprede hestemøg i foråret – klumper af gødning med høj næringskoncentration kan give svidninger af planterødderne. Til gengæld kan man sprede lidt møg mellem rækkerne og bruge det som jorddække. Det vil også trække ned i jorden og gøde den.

Jeg må vist hellere få lavet en plan over køkkenhaven og få overtalt Ulrik til at udvide 🙂

økologiske rødbeder løg køkkenhave

ENGLISH: I can’t wait to get started in the vegetable garden – but I have a space problem and therefore I’m waiting for my husband to be in a good mood so he will help me expand. I wonder if he’s getting tired of me?

Nina Jochumsen / Vangelyst

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.