Skovtur i september

portrætbillede fotografering med naturlig lys - www.vangelyst.dk

Dagen i dag er gået med lidt praktiske gøremål – men der er også blevet til besøg af en legekammeret, en tur i den lokale genbrugsbutik (hvor der var 1/2 pris – ohh no), bage squashkage og til en dejlig tur i skoven.

skovtur september 2014 - www.vangelyst.dk

Vi er så heldige at have skov meget tæt på hvor vi bor – og det er så skønt når man kan nyde septembersolen og det dejlige vejr, selvom det er blevet efterår. I dag fulgtes vi med Alma’s legekammerat og hendes mor og søskende – vi havde kage og kakao med, som vi hyggede os med i skoven, hvor vi fandt en dejlig plet i en lysning.

Alma- amler skovsyre surkløver - www.vangelyst.dk

På vej tilbage fandt vi et sted med skovsyre som pigerne selvfølgelig skulle plukke lidt med hjem af. Skovsyre er en lille, forholdsvis almindelig skovbundsurt, der er let at kende, da den ligner kløver – derfor kaldes den også surkløver. Man kan godt spise skovsyre, men i større mængder er den giftig, da den indeholder oxalsyre.

Skovsyre kan plukkes næsten hele året – og man kan bl.a. bruge den i salat, fars eller til kryddersmør, men det er også hyggeligt bare at gå at nippe af den, når man er i skoven.

Oxalis Acetosella skovsyre - www.vangelyst.dk

3 tanker om "Skovtur i september"

  1. Ja og hvor det vigtig at vi hiver vores børn med ud i naturen, så de kan opleve den og nyde den, så de ikke tror at kyllingen er vokset op nede i fryseren i supermarkedet. Man kan jo også se på dem at de nyder det, kh Margit

  2. Pingback: Et år siden - september 2014 | www.vangelyst.dk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.