Paleo grød – dejlig morgenmad eller mellemmåltid

paleo grød kokos kanel kerner

Jeg har fået en ny favorit-morgenmad… grød! Hvem skulle have troet det? Jeg har faktisk aldrig været særlig begejstret for grød – hverken havregrød eller risengrød og da slet ikke øllebrød.

Men en paleo grød af æg, kerner og vand er hurtig at lave og mætter godt.

paleo grød kokos kanel

paleo grød kokos kanel

Til en portion bruger jeg grød bruger jeg:

2 æg
1 dl. vand
25 g hørfrø
25 g solsikkekerner
1 spsk kokosmel (groft)

Først pisker jeg æg og vand sammen i en gryde og det bringes i kog. Mens kværner jeg hørfrø og solsikkekerner og det hele hældes i æggemassen sammen med lidt kokos, hvis du kan lide det. Man kan også tilsætte lidt god olie i stedet – f.eks. mandelolie.

Jeg kom også lidt kanel i for at give lidt smag – men det kan man jo tilpasse som man har lyst til.

I stedet for hørfrø og solsikkekerner kan man også bruge græskarkerner eller andre frø/kerner.

paleo grød kokos kanel

Så har jeg lige fundet en ny lille snack – friske æbler dyppet i lidt lakridspulver! Uhmm! Måske en anelse mærkeligt til morgenmad – men sammen med Urtekram’s lakridsthe “Liquorice Love” smagte det bare dejligt.

Og som du næsten kan regne ud er tallerken, kop og smørrebrædt loppefund. Koppen er en jubilæumskop fra Imerco lavet til deres 50 års jubilæum i 1978 og viser Fredensborg slot. Både tallerken og smørebræt er fra Villeroy & Boch – du kan læse om den dag jeg fandt tallerkenen HER. Jeg er særlig glad for smørebrættet, selvom det er lidt medtaget – det kaldes vel bare patina 🙂

ENGLISH: My new favourite for breakfast – paleo porridge. I never really liked that kind of food for breakfast, but this one is actually quite good. Press translate in the top menu to read the text and recipe in English.

Nina Jochumsen / Vangelyst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.