Storbyferie i Rom / Palatinerhøjen – det var her det hele startede…

Sightseeing i Rom Italien - www.vangelyst.dk

Der er mange skønne seværdigheder i Rom – en af dem er Palatinerhøjen og den er bestemt et besøg værd. Det var her Rom blev grundlagt af Romulus – det var her det hele startede..

Det er allerede over en måned siden jeg var i Rom… Men hvor er det dejligt at tænke tilbage på den gode tur og alle de dejlige oplevelser storbyferien bød på.

Der er jo utrolig meget at opleve i Rom og vi havde kun to hele dage – så nogle serværdigheder blev selvfølgelig valgt fra – men jeg synes alligevel vi fik set rigtig meget.

Den første dag startede vi med brunch i Trastevere og derefter en dejlig gåtur. Den førte os til den første serværdighed – nemlig Palatinerhøjen eller Palatine Hill. En grøn oase midt i Rom, hvor en stor del i dag ligger øde, som et historisk ruinområde.

Palatinerhøjen seværdighed Rom - www.vangelyst.dk

Men sådan har det ikke altid været. Rom har nemlig sin oprindelse på Palatinerhøjen og udgravninger viser, at folk har boet der siden omkring 1000 f.Kr.

Ifølge romersk mytologi var det på Palatinerhøjen at Romulus og Remus blev fundet af ulvemoderen, som holdt dem i live. Der var ifølge sagnet hyrden Faustulus, som fandt spædbørnene og opfostrede dem sammen med sin kone. Da de blev ældre, var det her Romulus valgte at bygge Rom.

Palatinerhøjen seværdighed Rom - www.vangelyst.dk

For kun ca. 10 år siden opdagede arkæologer ved nye udgravninger “​​Palatine House”, som de mener, er fødestedet for Roms første kejser, Augustus.

Siden hen var det her de rige romere boede og ruinerne af flere paladser er stadig synlige. Det er netop de enorme ruiner, det frodige grønne område og historiens vingesus, som gør stedet interessant at opleve. Det var her det hele startede….

Palatinerhøjen seværdighed Rom - www.vangelyst.dk

TIP: Hvis man har planer om at se Colosseum – er et godt tip at besøge Palatinerhøjen først, da der normalt ikke er så lang kø ved indgangen hertil (hvis man kommer om formiddagen) – og billetten gælder samtidig til Colosseum, så her kan man gå over bagefter og (næsten) springe køen over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.