Opskrift på hyldeblomstsnaps

CUBA Pure vodka hyldeblomst snaps - www.vangelyst.dk

Jeg har sat over til hyldeblomstsnaps – eller måske bliver det nærmere likør. Jeg har nemlig sødet end del, da jeg ikke bryder mig om at den er alt for skarp.

Under alle omstændigheder dufter den allerede fantastisk – parfumeret, syrlig og sød på samme tid.

Hyldeblomst snaps ingredienser - www.vangelyst.dk

Det er lidt specielt at vi kan samle hyldeblomster her midt i juli måned – normalt plejer det at være i midten af juni hyldeblomsterne er klar, men her hvor jeg bor kan man faktisk stadig nå det.

Hjemmelavet snaps likør hyldeblomster - www.vangelyst.dk

Her kommer opskriften på min version af hyldeblomst snaps.

Ingredienser:

15-20 hyldeblomstskærme
200 g sukker
1 spsk honning
1/2 citron
70 cl. Cuba Pure Vodka (eller anden ren vodka)

Alle stænglerne på hyldeblomsterne fjernes, så der er så lidt af det grønne som muligt tilbage. Jeg skyller ikke blomsterne for at bevare mest muligt af smagen – men sørg for at ryste blomsterskærmene let – og se efter at der ikke sidder insekter i dem.

Hæld sukker, hyldeblomster og en halv citron skåret i 1/4 skiver i et glas. Tilsæt en flaske vodka og honning. Rør rundt nogle gange om dagen den første dag til sukker og honning er opløst.

Hyldeblomst snaps - www.vangelyst.dk

Hyldeblomst snaps med citron - www.vangelyst.dk

Jeg lader blandingen stå og trække i ca. en uge – hvorefter saften skal filtreres gennem et klæde i en si. Så er snapsen klar til at drikke!

Jeg vil også prøve at bruge noget af snapsen til at lave en likør af ved at tilsætte rødvin. Det er godt nok lidt omvendt rækkefølge – men mon ikke det kan lade sig gøre alligevel. Se opskriften på Brombærlikør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.