DIY // Hjemmelavet fuglemad

lav selv fuglemad www.vangelyst.dk

I år har vi næsten ingen fugle haft i haven – undtagen dem her selvfølgelig 🙂

Vi har talt om mange gange hvor mon de var blevet af – måske er det den milde vinter der har gjort at de har kunnet finde mad mange andre steder.

Men da vejret blev koldere i forrige uge begyndte de at komme frem og alle pignon æblerne, som har ligget og pyntet i mine krukker udenfor er efterhånden blevet spist.

Så i går lavede vi en portion hjemmelavet fuglemad til de små kræ – og håber de har lyst til at blive boende lidt endnu, det er nemlig så hyggeligt at sidde i stuen og se ud på dem.

lav selv fuglemad www.vangelyst.dk

Vi brugte noget vildtfugle foderlanding, hampefrø, æbler, lidt havregryn og aroniabær (som jeg har masser af i fryseren) – og smeltet palmin.

Til ophæng brugte vi nogle grankogler med en snor i.

lav selv fuglemad www.vangelyst.dk

Først hældte vi lidt fuglefrø i bunden af nogle engangsglas – og derefter satte vi grankoglen ned i og hældte lidt smeltet palmin over. Dette gentages med det fyld man gerne vil have i og palmin til glasser er fyldt.

Så er det bare at vente til det hele er størknet og man kan tage plastglasset af ved lige at klippe et hak i kanten.

lav selv fuglemad www.vangelyst.dk

lav selv fuglemad www.vangelyst.dk

Der var lidt snask til overs som hønsene straks kastede sig over.

Nu venter vi bare på at fuglene i haven finder ud af, at vi har lavet lææækker mad til dem!

ENGLISH: This year we have not had many birds in the garden – hardly any actually. But as the weather got cold last week they came back. Therefore we made some bird food for them yesterday.

Nina Jochumsen / Vangelyst

4 tanker om "DIY // Hjemmelavet fuglemad"

  1. Det er så hyggeligt at fodre fugle, selv bor jeg i lejlighed, så har ikke muligheden – men er jeg hos mine forældre, bikser jeg gerne noget sammen eller tager en pose frømed (;

    – Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.