Fotografering af et englebarn – og en hel familie

Fotografering af børn Kolding www.vangelyst.dk

Dette indlĂŚg handler om noget der har rørt mig meget – en smuk oplevelse selvom baggrunden var trist.

Englebørn er noget ofte en betegnelse for børn der ikke er her mere – børn vi har mistet enten inden de blev født eller efter. Alle der har mistet et barn ved hvilken sorg og smerte det er, hvor ondt det gør bĂĽde fysisk og psykisk. At man aldrig bliver fĂŚrdig med at sørge og at der er et hul, som aldrig bliver fyldt ud. Jeg kan kun forestille mig det – da jeg ikke selv har prøvet det….

For et stykke tid siden spurgte en bekendt mig, om jeg ville tage billeder af deres familie og deres dejlige piger. Hun havde isĂŚr et specielt ønske – at fĂĽ et billede af HELE deres familie – dvs. incl. den pige de havde mistet inden hun blev født.

Mor og barn fotografering - www.vangelyst.dk

Jeg sagde at det ville jeg meget gerne. Jeg ville gerne kunne glÌde dem med südan et billede og samtidig sü jeg det ogsü som en udfordring for mig selv, i forhold til at fü mulighed for at tage nogle billeder, som jeg ikke har prøvet før.

Men det skulle vise sig at det faktisk ogsĂĽ kom til at betyde rigtig meget for mig!

Englebarn fotografering - www.vangelyst.dk

Jeg havde nok ikke spekuleret nĂŚrmere over betydningen af sĂĽdan et billede for en familie der har mistet – og samtidig kan det sikkert ogsĂĽ vĂŚre meget forskelligt, hvordan man har brug for at bearbejde sorgen, men da jeg efter at have taget billederne fik en besked fra moderen, blev jeg meget rørt. Hun skrev noget i retning af:

“Tak fordi du har gjort min familie hel!”

Jeg ved godt at der altid vil vĂŚre et savn og et tomt hul – men jeg ved ogsĂĽ at billedet har hjulpet familien med at bearbejde tabet og samtidig bryde et tabu omkring det at miste – og mĂĽske har billedet endda fyldt en lille bitte del af hullet ud.

Familien kan mindes og tale om englebarnet, som har forenet deres familie gennem billedet og gjort dem stĂŚrkere. Nu er eksisterer hun ikke kun i erindringen og er ikke bare et minde, som man er bange for skal forsvinde en dag.

De yngste søskende vokser op og ved fra de er helt smĂĽ, at de har en søster, som bare ikke er i blandt dem fysisk – men de forstĂĽr det gennem billedet og der er ikke noget underligt ved det.

Fotograf børn Kolding - www.vangelyst.dk

Puha – jeg fĂĽr selv en klump i halsen, mens jeg skriver dette og pĂĽ samme tid bliver jeg sĂĽ utrolig glad nĂĽr jeg tĂŚnker pĂĽ hvad et fotografi ogsĂĽ kan bruges til. Privat bruger vi nemlig ofte billeder til at bevare et specielt øjeblik, til at huske vores børn da de var smĂĽ og bevare gode minder. Men et billede kan ogsĂĽ skabes og gøre et minde synligt for alle, sĂĽ det ikke kun er en følelse.

Samtidig synes jeg ogsĂĽ at billederne som serie, er utrolig livsbekrĂŚftende – de fortĂŚller netop en historie om sorg, glĂŚde, kĂŚrlighed, savn, liv og død – viser at livet gĂĽr videre pĂĽ trods af de kriser man gĂĽr igennem, selvom man ikke tror det er muligt, mens man stĂĽr i situationen.

PĂĽ den mĂĽde er det ogsĂĽ et stĂŚrkt budskab om at vi skal huske at elske hinanden og sĂŚtte pris pĂĽ det vi har – at leve livet mens vi har det!

Jeg er taknemlig for at jeg fik lov til at tage billederne og vil til enhver tid gøre det igen.

Billeder og tekst er bragt efter aftale med forĂŚldrene.

2 tanker om "Fotografering af et englebarn – og en hel familie"

  1. Sikke et smukt og rørende indlĂŚg – jeg kan forstĂĽ, at du er bĂĽde rørt af situationen og stolt over dine billeder! Billedet hvor hele familien gĂĽr hĂĽnd i hĂĽnd, siger virkelig mere end 1000 ord <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.