Besøg på Politikens World Press Photo Udstilling

World Press Photo

Da jeg for et stykke tid siden var i København og besøge min søster var vil ret kulturelle. Vi besøgte både Glyptoteket og Design Museet, så forestillingen Ødipus og Antigone i Det Kgl. Teater – Skuespilhuset og så besøgte vi Politikens World Press Photo udstilling 2016. Jeg havde egentlig ikke de store forventninger til selve fotoudstillingen ud over at se nogle flotte og stærke pressefotos – men både min søster og jeg blev helt opslugt af billederne og deres historier og fortællinger – og endte med at bruge ret lang tid på udstillingen.

Politiken World Press Photo

Udstillingen startede med et citat, som er krøbet ind under huden på mig:

over os himlen under os jord
dybere nede de døde
mellem os billeder og blikke og ord
der kan vokse og visne og gløde
livet er evigt
– som lys på en brud
når du glemmer, det slutter en dag
og ræk da, som træerne, grenene ud
efter dem som du holder mest af

Gudrun Marie Schmidt

Oplevelser og følelser kan fastholdes og mindes i billeder, blikke og ord – men vi skal også huske hinanden – tage os tid til at være sammen – livet er evigt – men slutter en dag…

Fotografiet er dokumentation for det liv vi har levet og de oplevelser vi har haft – det vil altid kunne fremkaldes når vi ikke længere kan huske eller har fortrængt hvad der er sket.

Politiken World Press Photo

Udstillingen World Press Photo verdens bedste pressefotos, som giver et øjebliksbillede af, hvordan verden så ud i 2015 – vist gennem både nyhedsfotografier, portrætter, sport, natur og hverdagsbilleder.

Virkeligheden vises som den er… rå, sørgelig, uforståelig – men også fuld af håb, kærlighed og glæde.

På udstillingen var der mange små samling af billeder, som til sammen fortalte en historie – netop dette bliver jeg altid meget grebet af og synes det er utrolig inspirerende og spændende at leve mig ind i den stemning og fortælling, der ligger i billederne.

Der var også mange forskellige temaer – billeder af døende orangutanger, en pukkelhval og dens kalv, der flyder lydløs rundt mellem dykkere – stærke fortællinger fra flygtningekrisen, børnesoldater og Islamisk Stat, hvor man gennem billederne bliver vidende til frygtelige og næsten ubegribelige øjeblikke.

Politiken World Press Photo

Politiken World Press Photo

Udstillingen er desværre slut for i år – men jeg er ret sikker på at World Press Photo kan opleves igen til næste år i København.

Alle billederne kan ses her: World Press Photo.

2 tanker om "Besøg på Politikens World Press Photo Udstilling"

  1. Jeg nåede ikke udstillingen, men jeg er vældig glad for fotoudstillinger. Gode fotos siger så meget! Og så elsker jeg Glyptoteket 🙂 Jeg skal da love for at I nåede meget; du må have været der i et par dage 🙂 Der er dejligt på landet, men det er også dejligt engang imellem at få nogle kulturelle oplevelser. Vi var på Ordrupgård og se Monét i sidste uge, og det var også godt.
    Hav en god tirsdag, Nina!
    Kh Nana

    • Jeg var der faktisk kun fra lørdag formiddag til søndag eftermiddag – så vi havde også travlt 🙂 Men det var super hyggeligt og dejligt. Lyder også som en god tur til Ordrupgård.

      Knus Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.