Annie Sloan Chalk Paint (klak maling)

Annie Sloan Chalk Paint Old white - www.vangelyst.dk

Jeg har længe ledt efter den slags maling der giver den helt rigtige matte og gammeldags overflade. Jeg har gennem tiden prøvet et hav af forskellige slags maling til at male møbler med, men har aldrig været helt tilfreds.

Da jeg for noget tid siden så at Jeanne d’Arc Living havde lanceret en Chalk Paint tænkte jeg at det måtte jeg prøve. Desværre kunne jeg ikke lige finde en forhandler i nærheden, men under min søgen stødte jeg i stedet på Annie Sloan Chalk Paint – og en butik kun ca. 20 km fra hvor jeg bor!

Kalk maling møbler - www.vangelyst.dk

Jeg nævnte for et par uger siden at jeg skulle have været på kursus, men det blev desværre aflyst. I mellemtiden har jeg næsten ikke kunnet vente med at komme i gang, så selvom der kommer et nyt kursus i starten af marts besluttede jeg mig for at køre ud og købe noget maling og selv prøve mig frem. Hvor svært kan det lige være 🙂

Første projekt er en servante, som skal friskes lidt op, så den passer til det nye soveværelse.

Kalk maling vintage look - www.vangelyst.dk

Her til aften har jeg så malet – og det er selvfølgelig ikke svært bare at male hvidt… Jeg var faktisk meget overrasket over så godt malingen dækker og så hurtigt den tørrer. Jeg blev dog udfordret og kunne måske godt lige have brugt et par tip… Det der drillede lidt var effekterne til sidst – jeg ville nemlig gerne fremhæve udskæringerne med den mørke voks og samtidig beholde det lyse udtryk. To ting der ikke helt harmonerende med det billede jeg havde i mit hoved af hvordan det skulle se ud.

Annie Sloan clear soft wax - www.vangelyst.dk

Heldigvis kan man jo altid arbejde videre – give mere voks eller male lidt hvidt på igen. det er det gode ved at bruge kalk maling og voks. I morgen når det er lyst, tager jeg nogle billeder af resultatet 🙂

6 tanker om "Annie Sloan Chalk Paint (klak maling)"

 1. Spændende projekt :0) Jeg er også blevet lidt bidt af kalkmalingen – det er nemlig utrolig nemt at have med at gøre og tørre særdeles hurtigt, hvilket er dejligt hvis man er en lidt utålmodig sjæl ;0) Jeg forhandler selv JDL Vintage Paint, så der for bruger jeg den.. Jeg synes også det var lidt svært i starten m den brune voks – man skal ikke putte for meget på.. men øvelse gør mester er det ikke sådan ;0) Glæder mig til at se dit færdige resultat. Her er næste projekt et gammelt skab / skænk jeg har arvet fra min farmor..

  • Jeg så godt på din blog for et stykke tid tiden du havde rabat på JDL maling og overvejede også at bestille – men da jeg ikke lige kender deres farver og nuancer tænkte jeg at det måske var bedst at se dem i virkeligheden først 🙂 Nu tror jeg allerede jer er mere modig og klar til at prøve andre farver. Lyder også spændende med dit næste maleprojekt 🙂

   Knus
   Nina

  • Hej Jennifer, først skal man bruge en klar voks over det hele. Malingen skal mættes – men det det er vigtigt at det overskydende tørres af med en tør bomuldsklud. Herefter brugte jeg lidt mørk voks – kun lidt af gangen og så tørre man det af igen med klar voks. Jeg brugte den voks fra Annie Sloen, som passer til malingen. Håber det kan hjælpe dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.