Vitamin smoothie og 1 år på stenalderkost

vitamin booster smoothie mandler

I disse dage er det faktisk lige præcis et år siden jeg startede med at spise stenalderkost. Det er sgu lidt vildt der allerede er gået et helt år!

Jeg er så glad for at det er lykkedes mig at holde vægten nogenlunde – selvom jeg ikke længere betragter stenalderkost som en kur – men mærmere som en livsstil. Jeg har dog alligevel haft et par små pauser når vi f.eks. har været på ferie – og i december….

December har faktisk fået vægten til at stige et par kilo – men jeg har altså også spist rimelig mange æbleskiver, chokolade og slik… Til sidst bliver man alligevel træt af alt det usunde og glæder sig ligefrem til normale tilstande. De første par dage kan godt være lidt hårde at komme igennem. Sidste år havde jeg hovedpine og influenza lignende symptomer i 3-4 dage, da jeg startede på stenalderkost. Så slemt har det heldigvis ikke været i år – og allerede nu føler jeg mig meget bedre tilpas og er ikke så oppustet. Det går også fint med træning – har været af sted ca. hver anden dag siden nytår!

Noget af det jeg fik øjnene op for da jeg begyndte på stenalderkost var lækre, friske smoothies fyldt med vitaminer. Jeg laver det stadig ofte som morgenmad og tager med på arbejde og spiser den i løbet af formiddagen.

vitamin booster smoothie ingredienser

Det skal du bruge:

en lille håndfuld frosne jordbær
lidt frosne aronia bær (eller blåbær)
1/2 banan
1/2 kiwi
1 stor håndfuld spinat (eller iceberg salat eller en broccoli stok)
1 stk. ingefær på størrelse med en terning
1,5 past. æggehvide (jeg bruger det i en lille flaske og hælder en “squiz” i.
1 spsk. olie
lidt granatæblekerner

Det hele blendes (undtagen granatæblekerner) – tilsæt evt. lidt vand, hvis det er alt for tykt. Hvis du vil have det med på arbejde vil jeg anbefale at hælde det i et thermokrus – så er det stadig dejlig kold når du skal spise det.

Læg lidt granatæblekerner på toppen – jeg blender det ikke da jeg synes kernerne bliver lidt trælse i blenderen.

vitamin booster smoothie opskrift

God fornøjelse!

ENGLISH: These days it’s already one year since I started eating paleo. I’m so happy I managed to keep the weight down all year even though I have also had a couple of breaks.

December has not been 100% paleo – and I have eaten so much chocolate and sweets that I started longing for healthy food again. Press “translate with google” in the top menu to read the text in English and see the recipe for my Vitamin Smothie.

Nina Jochumsen / Vangelyst

En tanke om "Vitamin smoothie og 1 år på stenalderkost"

  1. Pingback: Sunde opskrifter på bloggen | www.vangelyst.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.