Frugtsmoothie med æggehvider

Efter jeg er begyndt på stenalderkost, får jeg flere gange om ugen en smoothie til morgenmad – og spiser den for det meste sammen med en håndfuld mandler eller et stykke ristet stenalderbrød og en kop the.

smoothie_jordbær_1 smoothie_jordbær_2

Det er jo rigtig mange muligheder for at blande alt muligt sammen – alt efter hvad man lige har i køleskabet/fryseren. Jeg bruger dog altid æggehvider, som gør den dejlig cremet og giver længere mæthedsfornemmelse.

For det meste består min smoothie af følgende:

1,5 pasteuriseret æggehvide (=1 bæger)
1/2 appelsin
1/2 banan
5-7 frosne jordbær
1 lille håndfuld solbær eller aronia
1 lille stykke ingefær på str. men en terning
lidt hørfrø
8-10 mandler

Alt – undtagen mandler, hældes i en blender og blendes godt – mandler hældes i til sidste og blendes med ca. 5 sek. mere.

Jeg hælder også tit min shoothie i en thermokop med låg og spiser det når jeg kommer på arbejde 🙂

Velbekomme!

Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.