Friske forsyninger fra køkkenhaven

Hjemmedyrkede grøntsager fra køkkenhaven

Det er så lækkert at kunne gå ud i køkkenhaven og hente friske forsyninger! Her er dagens fangst fra i går – der er bl.a. gulerødder, bønner, tomater, kartofler og løg – foruden en masse rødbeder og squash. Og så selvfølgelig æg fra hønsegården…

Alma i køkkenhaven

Alma elsker at komme med ud og plukke og grave og viser stolt alle de lækre sager frem.

Men jeg må indrømme at vi ikke helt har fået udnyttet alle de lækre grøntsager så godt i år, da vi ikke har haft noget køkken de sidste par måneder. Komfuret har været sat til on/off og ellers har vi selvfølgelig grillen, hvor jeg har lavet mange spændende sager, som jeg normalt ikke plejer at lave på grillen. Det kan sagtens lade sig gøre, men ind imellem er det bare lidt besværligt med rengøring af grøntsager i stalden, anretning i havehuset, opvask på badeværelset osv.

Heldigvis er der kun halvanden uge til alle køkkenelementer bliver leveret og i morgen kommer vores køkkenvindue og indgangsparti – det bliver så godt!

Høns i køkkengaven

Tilbage til køkkenhaven – her holder Amerikanerne også til. De har fundet ud af at de kan komme over hegnet (der vel og mærke er ca. 2 m højt) ved at hoppe op på taget af hønsehuset og derefter videre op på kanten af hegnet! Så kom ikke og sig at høns er dumme… De er også altid meget nysgerrige og følger mig lige i hælene, når jeg er udenfor. Heldigvis spiser de ikke grøntsager og bær i køkkenhaven, men nøjes med at grave efter orme og insekter.

Portræt af Alma

Lige et billede af Alma – der var lige rigelig meget lys – men det er jo med at benytte sig af lejligheden når der endelig er en model.

Grøntsager fra køkkenhaven

Bønnerne er forresten nogen jeg har byttet mig til, da jeg i foråret var ude og købe en stor flot sort Orpington høne, der hedder Sonja! Damen der solgte den havde ikke byttepenge nok da jeg skulle betale – så fik jeg nogle bønne-planter med i stedet for. Det var en god handel 🙂

3 tanker om "Friske forsyninger fra køkkenhaven"

  1. Hvor er du heldig, er faktisk lidt misundelig, det ser så godt ud. Du må være så heldig at dræbersneglene ikke har gjort deres invasive indtog i din have. Her er det aldeles umuligt og haven er så stor at vi ikke bare kan tape alt ind i kobber og vi kæmper en kamp med sneglene hele tiden. Spekulere sommetider på hvad de landmænd der dyrker grøntsager gør. Ville ønske jeg kunne gøre som dig, så NYD din have, det jeg at du gør :-), kh Margit

  2. Bønner, jeg er simpelthen nødt til at have bønner i min have næste år. Og tak for din kommentar på Ylvalishule – vi havde bestemt en fantastisk dag i laden, vejret var fantastisk, vi var heldige og er meget taknemmelige.
    Rigtig dejlig weekend til dig og dine.
    Kh. Kristina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.