Hønemor…. med dækken

Orpington høne hønsedækken

I dag og i morgen bliver min lille høne til hønemor 🙂

Hun ved det godt nok ikke selv for æggene er i rugemaskinen hvor 5 æg ud af de 7 der kom i rugemaskinen, som der ud til at have klaret sig – og forhåbentlig kommer der små kyllinger i weekenden.

Men det har også været hårdt for min lille høne – farmand er så ivrig at hun nærmest ingen fjer har på ryggen. Derfor syede jeg allerede for en måneds tid siden et lille fint dækken til hende.

Orpington høne med dækken

Det har allerede fået en del ridser, så det virker fint og beskytter hendes sarte ryg mod de skarpe kløer fra hanen.

Hun har det på hele tiden – jeg tjekker lige en gang imellem om det gnaver ved vingerne, men ind til videre har der ikke været nogen problemer.

Kyllingerne er allerede afsat til min veninde – og hun har fødselsdag søndag så selvom det er lidt pjattet er det da meget sjovt at kyllingerne måske klækker på hendes fødselsdag 🙂

rhododendron springer ud april

Måske springer de første rhododendron også ud i weekenden 🙂

2 tanker om "Hønemor…. med dækken"

    • Ja – det kan du tro 🙂 Jeg startede med at købe noget fladt elastikbånd og noget lidt kraftigt stof, som kan holde til hanens kløer. Herefter søgte jeg efter mønstre på nettet – prøv fx at Google “Chicken Saddle pattern” og se om noget af det kan bruges. Så tegnede jeg mit mønster på et stykke bagepapir og klippede det ud – satte det fast på stoffet og klippede 2 ens stykker ud efter skabelonen + 1 cm hele vejen rundt. De to stykker stof syes sammen undtagen på det korte stykke oppe mod hovedet. Så vender man det, så syningen kommer indvendigt. Det sidste stykke syes i hånden. Herefter syer man elastikbåndet på i enden op mod hovedet – og overfor sættes en knap på og der laves et lille hul i elastikken, så man kan lukke det om vingen – og så har man hurtigt og billigt lavet et hønsedækken 🙂 Håber det giver mening. Knus Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.