Blomster fra efterårshaven

Efterårsbuket - www.vangelyst.dk

Der er stadig lidt blomster tilbage i haven og det er bare om at nyde det inden det er slut.

Sensommer blomsterbuket - www.vangelyst.dk

Derfor plukkede jeg også en buket i weekenden, så vi kan lige kan suge den sidste bid sommer ud af blomsterne få endnu mere glæde af de flotte farver og former. Her er det blomster fra det lyserøde bed.

Blomster fra efterårshaven - www.vangelyst..dk

I buketten er der Purpursolhat, lKæmpeverbena, Pink Fairy bunddækkerose, lilla Franz Kafka Dahlia Pompon, Duehoved, Nougatbusk – det var vist de fleste af dem.

Blomster fra haven - www.vangelyst.dk

Nougatbusken,som er den bordeaux blomst øverst til højre, har jeg fået af vores tidligere nabo Dorde. Hun har en helt fantastisk have – og selvfølgelig en masse flotte og specielle blomster og planter!

Den kaldes også fasanbusk og karamelbusk – men har fået det danske navn Himalayaleycesteria… Ikke særlig dansk, hvis du spørger mig.

Det latinske navn er Leycesteria formosa – og planten stammer oprindeligt fra Himalaya. Den kan overvintre udendørs på en beskyttet plads – gerne med lidt gran over om vinteren. Man skulle efter sigende kunne spise de bær den sætter om efteråret – men jeg ved nu ikke om jeg skal prøve. Jeg har har både læst at de skulle smage ganske forfærdeligt og andre steder det modsatte – nemlig at de skulle smage af brændt karamel og være meget lækre… Ind til videre nøjes jeg med at nyde de fine purpur-violette blomster, som hænger som små klokkeformede skønheder.

2 tanker om "Blomster fra efterårshaven"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.