Banankage og fødselsdag

Opskrift på svampet banankage - www.vangelyst.dk

Alma havde jo fødselsdag  fredags og jeg nåede hjem og fik bagt banankage til eftermiddagskaffen, mens fødselsdagsbarnet var ude og shoppe fødselsdaggave sammen med mormor.

Karolines Koekken banankage - www.vangelyst.dk

Og bare fordi jeg godt kan lide at tage billeder kommer her opskriften på banankage fra Karoline’s køkken – igen (den findes også HER).

Ingredienser:

3 æg
170 g sukker (ca. 2 dl)
2 tsk vaniljesukker
125 g hvedemel (ca. 2 dl)
1 tsk bagepulver
100 g smeltet, afkølet smør
1-2 mosede bananer
100 g hakket chokolade

Sådan gør du:

Pisk en luftig æggesnaps af æg, sukker og vaniljesukker – det er vigtigt at den piskes ret længe, det er nemlig med til at gøre kagen svampet og let. Herefter røres mel og bagepulver sammen og det vendes i æggemassen sammen med det smeltede smør. Bananer moses og vendes i dejen til sidst sammen med lidt hakket chokolade.

Banankage - www.vangelyst.dk

Jeg har brugt en randform – men man kan også bruge en franskbrødsform (ca. 1 liter).

Kage bages midt i ovnen ca. 50 min i ovnen ved 175 grader (ikke varmluft) – men hold øje, bagetiden kan variere en del fra ovn til ovn.

Opskrift på Karolines banankage - www.vangelyst.dk

Så er der serveret – og den smagte dejligt 🙂

TIP: Hvis du vil undgå at banankagen bliver klæg – så pisk æggemassen rigtig længe, brug en randform og sørg for den bliver bagt længe nok. Det virker i hvert fald for mig.

Georg Jensen viskstykke lagersalg - www.vangelyst.dk

Jeg kom i øvrigt ikke af sted til Georg Jensen lagersalg i weekenden, men det var måske meget godt 🙂

ENGLISH: Here is the recipe for a banana cake – press “translate” in the top menu to read the text in English.

Related Post

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.