Søndagshygge med pileflet i stuen

pileflet kurv fransk sidefletpileflet kurv fransk sideflet

I dag var der rykket en pilefletter ind i min stue…!! Men når det bare er mig selv – gør det jo ikke så meget 🙂

Jeg havde købt et par bundter pil i starten af december – og nu er det vist ved at være oppe over, hvis jeg skal nå at få det brugt, inden det rådner eller tørrer ud.

pileflet kurv fransk sideflet

Min mor har flere gange sagt, at hun ønskede sig en kurv magen til den jeg lavede i november på pilefletkursus (som du kan se her), så tænkte at det måtte jeg hellere få lavet til hende.

pileflet kurv fransk sideflet

Resultatet blev denne kurv, som jeg håber hun bliver glad for! Jeg fik også lavet et lille fuglehus og en kurv med lav kant til at have med i haven, når man skal plukke blomster.

Nu skal jeg vist liiige have fat på pilefletteren, så det kan blive ryddet op i min stue! – for i morgen er det tidlig op og på arbejde…

ENGLISH: Today I have been making a wickerwork basket (I’m not sure if that’s the correct word) – to my mom. I hope she will be glad for it.

Nina Jochumsen / Vangelyst

6 tanker om "Søndagshygge med pileflet i stuen"

 1. Nøj, hvor er den flot! Googlede efter en eller anden form for instruktion for hvordan man fletter i pil og faldt over din side… Den er virkelig superflot den kurv du lavede for halvandet år siden. Kan man flette i pil året rundt, eller er det en vis tid på året, der er mere oplagt?
  Mange hilsner
  Malin

  • Hej Malin – tusind tak 🙂

   Man kan sagtens flette pil hele året. Inden man kan bruge pil skal det nemlig først tørre – dernæst lægges det i blød inden man skal flette med det. Det letteste er at deltage på et pilefletkursus – for så får man stillet pil til rådighed i de størrelser (længde/tykkelse) og mængder man skal bruge og man undgår en del spild.

   Men det kan også lade sig gøre at købe tørret eller opblødt pil (som er klar til brug) og selv gå i gang. Hvis du selv vil prøve skal du have to størrelser pil – stager, som de dem der står på højkant i kurven og noget flettepil. Det letteste er at lave en træbund som jeg har gjort – og det er en fordel at låne eller købe en bog med nogle teknikker og eksempler på hvordan man sætter stagerne i, fletter og laver kant – men det kan sikkert også findet på nettet 🙂

   Spændende om du kommer i gang – man bliver helt bidt af det!

   Knus Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.