Sådan tabte jeg 10 kg. på 10 uger!

Believe you can motivation qoute vægttab med stenalderkost

En morgen i november 2012 var min vægt nået op på det højeste jeg nogensinde har vejet (bortset fra når jeg har været gravid) – jeg vejede 78 kg!! Det fik mig til at tænke, at NU skulle det være slut med at veje for meget.

Jeg ved ikke hvor viljen kom fra – det var ikke noget jeg havde gået og overvejet – men lige pludselig var der bare noget inden i mig der sagde, at jeg måtte tage mig sammen.

Jeg begyndte derfor med det samme at spise efter DDV kuren (de Danske Vægtkonsulenter) – som jeg har haft gode erfaringer med efter mine graviditeter når jeg har villet tabe mig. Resultaterne viste sig da også efter kort tid – og jeg tabte mig ca. 4 kg på 6 uger (selvom det var hen over julen). Jeg kunne dog mærke, at det var lidt besværligt for mig at veje alt min mad og holde regnskab med, hvad og hvor meget jeg skulle/måtte spise – jeg overvejede derfor om der var en anden “kur” der passede bedre til mig.

I samme periode havde min gode veninde også fået hevet mig med i motionscenter (virkelig grænseoverskridende) – og i den forbindelse havde hun set et opslag om en 30 dages “Paleo Challenge”, som gik ud på at man i 30 dage fulgte stenalderkostprincipperne – og udfordrede sig selv til at se hvilken effekt det ville have på ens krop – stress, uren hud, hovedpine og selvfølgelig vægttab. Man kunne se det som en udrensningskur, en slankekur eller begyndelsen på en sundere livsstil – jeg valgte det hele 🙂

Alle deltagere startede op med at blive målt og vejet inden opstarten, herefter var der møde hver 14 dag med vejledning og opfølgning – og til slut blev man vejet og målt igen.

Becoming healthy quote

Resultaterne var helt vilde – med stenalderkost (og en masse motion) havde jeg tabt mig yderligere 5.9 kg på bare 4 uger. Det vil sige at jeg på 10 uger havde tabt 10 kg!!

Bagefter spurgte jeg mig selv “hvorfor har du dog ikke gjort det noget før?” Tænk at jeg i så MANGE år har været træt af mig selv og min krop – når det viste sig at være forholdsvis “let” at gøre noget ved det – og for mig tog det kun 10 uger!

Så mit budskab er: Se at komme i gang – det er aldrig for sent!

Det er ikke sikkert dit vægttab går lige så hurtigt som mit, men det skal nok komme. Det er heller ikke sikkert at stenalderkost er det der passer bedst til din krop, men det er sundt, nemt og effektivt!

If you start now – you start seeing results one day earlier
– than if you wait until tomorrow! Start today!

Du kan læse mere om paleo og vægttab her – eller på blogs som f.eks. Paleolivet  og Paleoblog. Du er også meget velkommen til at spørge mig 🙂

ENGLISH: One year ago I decided to loose weight – in a period of 10 weeks I lost 10 kg. Press “translate with google” and see the whole text in English.

Nina Jochumsen / Vangelyst

3 tanker om "Sådan tabte jeg 10 kg. på 10 uger!"

 1. Pingback: Opskrift på sund grøntsagsjuice - januar detox | www.vangelyst.dk

 2. Jeg må simpelthen sige godt klare. med en smule misundelse i skrivende stund. Jeg har sådan halvt givet mig hen til paleo/low carb. Med halvt mener jeg at jeg konstant falder i. altså fem dage gode og så går det galt. og så hopper jeg helt af.
  Har du nogle gode fifs til hvordan man kan holde det?
  Og holdte du slet ikke øje med kcal?

  Tak for inspiration.

  • Hej Emma,

   Beklager mit sene tilbagemelding – opdagede at jeg ikke havde fået udgiver mit første svar.

   Jo – jeg falder også i og det skal der være plads til. Men i den første lange tid, hvor mit mål også var at tabe mig, holdt jeg mig til at spise 100% paleo. Det gjorde det lettere for mig at fokusere – og var jeg ved at blive fristet stoppede jeg mig selv og spurgte om det var det værd? – oftest var svaret nej 🙂 Det gælder også om ikke at have noget slik, kager osv. i skabene – og dyrk gerne en masse motion – det giver også energi og motivation til at holde ved den sunde livsstil. Jeg holdt ikke øje med kcal – men dyrkede rigtig meget motion og var bevidst om at især nødder og tørrede frugter ikke måtte erstatte slik og søde sager – men spiste kun lidt af det som snack.

   Senere hen har jeg ind imellem brugt appen Lifesum når jeg synes at vægten har stået stille. Den giver et godt billede af hvor mange kcal man rent faktisk spiser og hvor meget man forbrænder.

   Håber du holder ved – og finder det der virker og motiverer dig. Det er så fedt når man først har nået sit mål – og bagefter kan du sket ikke forstå du ikke gjorde det noget før.

   Knus Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.