Nu skal der snart plukkes Aronia

Aronia surbær buske - www.vangelyst.dk

Jeg kan vist allerede godt begynde at plukke mine aronia – selvom der er noget tidligere end det plejer at være. Sidste år plukkede vi dem i starten af september – og det var endda lidt tidligere end de forrige år – læs mere HER.

Aronia surbær buske 2014 - www.vangelyst.dk

Som du kan se på billedet hænger nogle af grenene efterhånden ret langt nede ved jorden med store klaser af bær.

Jeg smagte på dem i går og de er faktisk ikke så tørre og bitre i smagen, som de plejer at være. Måske er det den tørre sommer og de mange solskinstimer, der har gjort at smagen er lidt anderledes? Hvis jeg havde lidt mere forstand på det ville jeg måske kunne finde ud af at det også har noget med sukkerindholdet i bærene at gøre – lidt som med druer. Efterhånden som de modnes, bliver indholdet af syre mindre og sukkerindholdet stiger. Sådan er det måske også med aronia? – men ind til videre smager jeg mig frem – og jeg tror i hvert fald snart mine skal plukkes 🙂

Tip: Frysning af bær eller saft reducerer bitterstoffer i f.eks. slåen og Aronia. 

ENGLISH: It’s been a long and warm summer – so my chokeberries are ready to be picked 🙂

2 tanker om "Nu skal der snart plukkes Aronia"

 1. Naturen bugner af dem i øjeblikket. Anna plukkede en hel skålfuld af dem i den tro at de var blåbær da vi i lørdags var en tur på heden. Faktisk må jeg indrømme at jeg aldrig rigtigt har brugt dem til så meget, men de skulle jo være vildt sunde så måske man skulle se at komme igang.

  • Hej Marina,

   Nej – det er heller ikke de mest velsmagende bær… Men de er super sunde – så jeg bruger dem næsten hver dag i smoothies eller i friskpresset juice.

   Det er så dejligt når man bare kan gå ud og plukke i naturen – det kan jeg se I også lige har været 🙂

   Knus Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.