Køkkenhaven lige nu – og et godt råd om gulerødder

kartofler i køkkenhaven

Karl har hjulpet mig i køkkenhaven med at grave kartofler op – det gør han tit og det er ret hyggeligt at gå derude sammen.

røde kartofler

Vi har taget toppene af alle kartoflerne da det var som om der begyndte at komme brune pletter på nogen af bladene. Jeg tænker at det måske kan være kartoffelskimmel, som er en svampesygdom, der angriber toppen. Smitten kan overføres til knoldene, hvis det regner på planterne, ved at svampesporerne kommer ned i jorden med regnen. Derfor fjernede vi alle toppe – og så må vi bare håbe at kartoflerne ikke har nået at tage skade.

friske løg køkkenhaven

Heldigvis ser løgene ud til at trives rigtig godt – og vi tog lige et par stykker op som skal bruges til salat.

gulerødder forspiring

Så var der lige et godt råd om gulerødder… De egner sig ikke til forspiring – jeg taler af errfaring 🙂 (se bare på billedet). Så er der måske nogen der tænker “det kan man da sige sig selv” – men nej, ikke mig – jeg syntes faktisk jeg havde gjort mig rigtig umage for at lave dybe huller i jorden med en priklepind da de skulle plantes ud i køkkenhaven, så roden kom lige ned i jorden – men ikke desto mindre har enden af gulerødderne altså ikke helt kunne finde ud af at gro nedad og i stedet har den levet sit eget liv – op – ned – rundt – frem og tilbage…

krumme gulerødder forspiring

Nå – men så blev jeg så meget klogere – heldigvis smager de dejligt, men de bliver nok ikke til mere end små snack-gulerødder. Til gengæld har jeg fundet en anden måde at forspire gulerødder på som du kan læse om HER. Der vil jeg i hvert fald prøve til næste år.

ENGLISH: a little a glimpse of the vegetable garden – potatoes and onions are growing fine – however the carrots did not develop as expected. They are not suitable for germination of plants… 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.