Hjemmelavet paleo leverpostej // homemade pate

paleo leverpostej hjemmelavet

Siden jeg var lille – eller i hvert fald så længe jeg kan huske – har min mor altid lavet hjemmelavet leverpostej. Det er nærmest en familietradition – hjemmelavet leverpostej lavet efter min mormors opskrift – lun og lækker til morgenmad i weekenden, brunch og frokost.

paleo leverpostej hjemmelavet

Jeg har tit selv haft lyst til at forsøge mig med hjemmelavet leverpostej, men det skulle jo være den “originale” opskrift og efter jeg er begyndt at spise stenalderkost, har jeg ikke rigtig spist leverpostej. For et stykke tid siden kom jeg til at tænke på, om man ikke kunne lave den i en paleo udgave, så i dag havde jeg aftalt med min mor, at vi skulle lave leverpostej sammen.

Hun lavede den efter min mormors opskrift og jeg stod ved siden af og lavede en tilsvarende – bare med lidt tilretninger uden margarine, hvedemel og mælk.

paleo leverpostej hjemmelavet

Opskrift på paleo leverpostej:

200 g hakket svinelever
100 g hakket svinespæk
1 spsk mandelmel
1 æg
1 tsk salt
1 spsk fintrevet løg
1 knivspids allehånde
lidt peber
evt. lidt bacon i tern

Spæk smeltes ved svag varme i en gryde og mandelmel tilsættes mens det røres godt rundt. Spækblandingen hældes op i en skål med hakket lever – og der tilsættes æg, løg og krydderier.

Det hele røres sammen om hældes op i en form. Denne portion passede til skålen på billederne, som kan indeholde 400 ml. Jeg lagde lidt bacon i bunden af formen og på toppen af leverpostejen, men det kan udelades.

Leverpostejen bages i ovnen ved ca. 175 grader i en time – de sidste 10-15 min. skrues op på 200 grader, så den får lidt farve på toppen. Jeg bager den i vandbad – dvs. et ildfastfad med 1 cm vand i og leverpostejen ned i.

Vi lavede en smagstest bagefter og leverpostejen i paleo udgaven blev godkendt af både børn og mand – yay 🙂

ENGLISH: Today I made homemade paleo liver pate. Press “translate with google” in the top menu and see the recipe 🙂

Nina Jochumsen / Vangelyst

7 tanker om "Hjemmelavet paleo leverpostej // homemade pate"

  1. Mmmmm!! Jeg kan også godt huske din mors leverpostej.. 😀 Jeg vidste dog ikke, at det var farmors (mormors) opskrift.. I min erindring lavede hun kun suppe, sur-sødsovs til plukkødet fra suppen og så naturligvis masser af kage.. 😉
    Fedt at paleo versionen blev godkendt!

  2. Pingback: Sunde opskrifter på bloggen | www.vangelyst.dk

  3. Kæreste Nina
    Faldt over din opskrift da jeg ledte efter paleo leverpostej og har lige lavet den. Den smager fantastisk! Med bacon on the top er den genial! Tusind tak for at stille den til rådighed. Jeg lavede dem i min silikone muffinforme (af 600 gram hønseleber) og har nu 12 små postejer, som jeg kan fryse og tage op efter behov. Den ene nåede ikke i fryseren… 😉
    Kærligst Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.