Fødselsdag og varm rødbedesuppe

I går var det Karls fødselsdag – 9 år!! Hvor bliver tiden dog af? Synes ikke det er længe siden han var en lille tyk baby 🙂

karl-alma-fødselsdag2

Vi startede dagen med morgenmad og gaver – altså efter han havde været oppe og vække mig… Alle tre unger var nemlig allerede oppe og Ulrik havde hejst flaget inden han tog på arbejde – så det var kun mig de ventede på (total B-menneske). Men vi nåede at sidde og hygge med morgenmad og gaver inden det var tid til at komme af sted til skolebussen.

Normalt plejer børnene at få lov til at bestemme hvad de vil have til aftensmad når de har fødselsdag, men der havde vi ikke lige fået koordineret – faktisk havde jeg heller ikke fået handlet – så menuen kom til at stå på rødbedesuppe.

fødselsdag_collage

Jeg havde frygtet fødselsdagsbarnet ville brokke sig – men det gjorde han slet ikke. Begge drenge spiste faktisk med velbehag. Kun den mindste har endnu ikke helt fået smag for suppe….

rødbedesuppe

Opskriften blev til lidt ud fra hvad jeg havde i køleskabet – men suppen var vild god!

600 g rødbeder
4 stængler bladselleri med blade
100 g frisk spinat
1 løg
lidt frisk timian
2 tsk hvidløg
2 boullionterninger
2 l vand

Det er meget enkelt at lave – rødbeder skrælles og skæres i mindre stykker. Det hele hældes i en suppegryde og koges til rødbederne er møre. Så blendes det med en stavblender. Min er gået i stykker så det måtte en tur i Kitchen Aid blenderen, men det gik fint.

Som tilbehør fik vi friskbagte madboller og lidt stegt bacon i tern.

Til aften kom mormor og fik en kop kaffe – og hun inviterede Karl med ud og købe fødselsdagsgave i dag. Det sagde han jo ikke nej til! Så ind til videre har han vist haft en fantastisk fødselsdag og fået alt hvad han har ønsket sig og lidt mere til 🙂

Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.