Paleo-muffins med banan og tørrede dadler

Her til aften bagte jeg nogle super lækre muffins, som er hurtige lige at lave – og så er de selvfølgelig uden mel og sukker 🙂 Jeg har flere gange lavet nogen lidt lignende, men denne gang blev de mere luftige end tidligere.

muffins ingredienserJeg er ikke så god til at følge en opskrift – hvilket også resulterer i at jeg ikke altid ved helt præcis hvor meget jeg har puttet i af det forskellige… – men udgangspunktet var som på billedet ovenfor.

 • en gulerod
 • 2 æg
 • en håndfuld mandler
 • 3 spsk. ren kakao
 • 2 dl. kokosmel
 • 10-12 stk. tørrede dadler (læg dem evt. i blød i lidt vand i 10 min, så er de letere at blende)
 • 3 bananer

Hertil har jeg tilføjet følgende:

 • en god sjat avokadoolie (olivenolie kan også bruges, men vælg en mild type, så de ikke får en bitter smag. Jeg bruger også tit kokosolie)
 • en håndfuld hasselnødder
 • 25g mørk chokolade 70% med orangeknas (ups… det er ikke helt paleo, men kan også sagtens udelades 🙂 )
 • en tsk. bagepulver

Det hele kommes i en blender – tilsæt evt. lige mere olie, hvis den ikke kan køre det hele rundt.

muffins paleo stenalderkostHer er så det færdige resultat efter en tur i ovnen ved ca. 160 grader i 30-40 min.

Hvis du synes de ser ud til at have en lidt underlig facon har du fuldstændig ret!! Jeg kunne nemlig ikke finde min muffinform, så måtte bruge en anden form, der ikke lige passede til – men de smagte jo godt alligevel 🙂

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.