Hyldeblomstsaft med honning, lime og ingefær

Hyldeblomstsaft med honning lime ingefær

Jeg nåede det lige og er nu i gang med at lave hyldeblomstsaft – en lidt alternativ en af slagsen. Jeg blev nemlig inspireret af min kusine og brugte hendes opskrift, som du kan se HER – dog med lidt justeringer.

Hyldeblomstsaft med honning lime ingefær

Jeg har nemlig skiftet en del af sukkeret ud med honning og i stedet for citronmelisse har jeg brugt mynte… meget spændt på om det bliver godt!

Hyldeblomstsaft med honning lime ingefær

TIP: Hvis du har hyldeblomster til overs eller bare ikke kan nå at bruge dem kan du fryse hyldeblomstskærmene og bruge dem senere – f.eks. til jordbærmarmelade med hyldeblomster 🙂

Hyldeblomstsaft med honning lime ingefær

Der går altså lige et par dage endnu inden jeg kan sige om dette eksperiment bliver godt. Men forhåbentlig vil det smage skønt og så deler jeg selvfølgelig opskriften med jer!

ENGLISH: I am making elderflower lemonade right now – a bit alternative version with less sugar and then I have added honey instead – together with ginger and mint leaves. I am excited to see if it will be good. 

Nina Jochumsen / Vangelyst

6 tanker om "Hyldeblomstsaft med honning, lime og ingefær"

  1. Du tager simpelthen de fineste billeder og man bliver helt i sommerhumør når man ser din hyldeblomst saft.

    Jeg har meget dårlige erfaringer med at fryse hyldeblomster, tænker at det er fordi smagen sidder i den gule blomsterstøv.

  2. Tusind tak for de søde ord! Jeg synes de frosne hyldeblomster har virket fint for mig til saft og marmelade – men jeg skyller dem ikke inden de kommer i fryseren 🙂

    • Hej Maria,

      Ja – det er blevet rigtig godt. Lime og ingefær har givet en god frisk smag uden at være for meget – næste gang vil jeg dog bruge lidt mindre honning, da det faktisk søder ret meget, men ungerne er vilde med det 🙂 Opskriften kommer inden så længe.

  3. Ved godt dette er et gammelt blogindlæg – men det er jo lige tiden for at lave hyldeblomstsaft 🙂 Ville høre hvor jeg finder din opskrift med honning, da jeg ikke er så vild med at bruge al det sukker ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.