Det nordiske julebord

Julebord i naturlig stil - www.vangelyst.dk

Julebordet blev lidt anderledes end jeg havde forestillet mig – jeg blev simpelthen for nærig til at købe de blomster jeg først havde set på 🙂 I stedet købte jeg nogle hvide nelliker, brudeslør og nogle eucalyptus grene og lavede buketter med fyrregrene og efeu fra haven. En overgang var jeg dog lige ved at fortryde – var faktisk nervøs for at det ville ligne bordpynt til et bryllup… men så bestemte jeg mig for at det selvfølgelig skulle symbolisere nordisk “hvid jul”!

julebord med benknive - www.vangelyst.dk

Dem der følger med på Instagram har måske set mine fine knive med benskafte, som jeg købte i genbrug for en måneds tid siden. Jeg vidste godt at resten af familien nok ikke ville være lige så vilde med dem som jeg er – og måske heller ikke liige kunne se dem pynte på julebordet – men se nu her! De passede jo perfekt til det nordiske jule-tema.

Julebord inspiration - www.vangelyst.dk
Julebord inspiration - www.vangelyst.dk
Ruska Ulla Procope - www.vangelyst.dk

Tallerknerne er også forholdsvis nye – jeg har samlet og købt en hel del af stellet Ruska i løbet af i år. Jeg har købt både på loppemarkeder og på Den Blå Avis. Det er designet i starten af 1960’erne af Ulla Procope som var en meget dygtig designer og keramiker. Jeg er vild med de brune nuancer, som er forskellige på hver eneste tallerken og jeg synes de giver en flot kontrast til den hvide dug.

Nordisk julebord - www.vangelyst.dk
Juleborddækning - www.vangelyst.dk

Det er for øvrigt Alma der har lavet servietterne – så hyggeligt når vi kan gå og pynte sammen 🙂

Nordisk hvidt julebord - www.vangelyst.dk

Juleaften var i øvrigt helt speciel – for første gang siden min far døde af kræft for snart 14 år siden var vi alle samlet igen juleaften – min mor, søster, bror – samt min moster og fætter, som altid har holdt jul sammen med os lige så længe jeg kan huske. Jeg var lidt nervøs for om vi alle kunne være i vores lille hus (som ikke er så lille endda) – men det gik rigtig fint – maden var perfekt – og alle var glade 🙂

ENGLISH: Here is my version of the Nordic Christmas table. Press “translate” in the top menu to read the text in English.

2 tanker om "Det nordiske julebord"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.