Vandhave i bajle på terrassen

For et par år siden fik jeg et stort flot saltbalje af min mors nabo. Min plan var egentligt at det skulle stå i et bed og være en del af haven. Men jeg har aldrig fået udvidet bedet og baljen stod bare i vejen midt på græsplænen.

Nu har jeg fundet et meget bedre sted og den store balje er flytte ind på terrassen sammen med krukker og have møbler.

Næste opgave var at finde nogle vandplanter – og det var faktisk ikke noget de lige havde i de plantebutikker jeg har været i. Jeg ville nemlig gerne have noget der var lidt højt så det kan stikke op af baljen.

Sidste uge var jeg på plantemarket i Geografisk Have i Kolding – og her var der lige det jeg manglede. Fine høje vandplanter til min vandbajle.

Vandbaljen er med til at skabe en hyggelig og afslappet stemning sammen med krukker, udekøkken og havemøbler. På terrassen har jeg også sat en fin udendørs lyskæde op fra Sirius Home – jeg glæder mig til en masse lyse sommeraftener med hygge og lys på terrassen.

Ulrik har i øvrigt været så sød og slibe baljen udenpå hvor det både var malet grønt og rødt – nu er det næsten naturfarvet igen og har fået en gang olie. Det er utroligt at tænke på at sådan en saltbalje er over 100 år gammel og stadig helt tæt.

ENGLISH: I have found water plants for the old salt bassin on my terrace. Press “translate” in the top menu to read the text in English.

En tanke om "Vandhave i bajle på terrassen"

  1. Det ser fint ud, men du skal have mere vand i baljen.Den bliver utæt, fordi den ikke er holdt våd hele vejen. Så hvis du så vil have planterne højere op, kan du jo ligge fliser i bunden under den/de planterkurve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.