Syltede agurker med hvidløg og ingefær + dejlige minder

syltede agurker hvidløg ingefær - www.vangelyst.dk

Duften af syltede agurker minder mig om min dejlige farmor – jeg kan stadig se hende stå i det lille bitte køkken foran vinduet, hvor hun kunne fremtrylle den lækreste hjemmelavede mad helt fra bunden til uendelig mange gæster – det kan hun i øvrigt stadig 🙂

Så da jeg den anden aften begyndte at lave syltede agurker, blev jeg lige sat 30 år tilbage i tiden og befandt mig lige pludselig hjemme hos min farmor og farfar, hvor vi spiste frokost i solen på terrassen, legede gemme i kælderen og plukkede stikkelsbær bagerst i haven. Hvor er det dejligt at have sådan nogen dyrbare minder at tænke tilbage på – og sjovt hvordan en duft eller oplevelse kan genkalde dem, uden man er forberet på det.

syltede agurker hvidløg ingefær - www.vangelyst.dk

Nå – men årsagen til at jeg syltede den anden dag skyldes, at jeg ikke har været alt for heldig med mine agurker i år. Jeg såede nemlig ret mange frø i foråret, som skulle blive til flotte, velsmagende agurker. Der kom også rigtig mange fine planter – men jeg har måske ikke fået nærstuderet pakken med frø godt nok, for de agurker der er kommet på planterne, er store tykke agurker, med mange kerner og “pigge” på ydersiden – og nogen af dem mere eller mindre deforme….

syltede agurker hvidløg ingefær - www.vangelyst.dk

Jeg fandt inspiration til opskriften på isabellas.dk – og du kan se den opskrift jeg tog udgangspunkt i HER. Nok ikke helt den udgave min farmor laver 🙂

Opskrift på syltede agurker:

500 g squash, asier eller drueagurker – mine hedder “slangeagurker”
2 spsk groft salt
10 fed hvidløg
lidt citron verbena (eller citronmelisse)
200 g ingefær
½ l hvidvinseddike (jeg lavede et glas med alm. hvidvinseddike og et glas med fransk æblecidereddike fra Urtekram)
200 g økologisk rørsukker
1 spsk blandede peberkorn

syltede agurker hvidløg ingefær - www.vangelyst.dk

Sådan gør du:
Squash eller agurker skylles og flækkes på langs hvorefter frøkernerne skrabes ud med en ske. Skær agurkerne i skiver og læg dem i en skål sammen med salt og lad det trække i en times tid.

Imens kan man klargøre glas ved at skolde dem og evt. skylle dem i atamon. Eddiken koges op sammen med rørsukker og peber.

Når agurkerne er færdige med at trække skal de skylles i koldt vand og hældes på glas sammen med Ingefær og hvidløg, der er skåret i skiver eller stykker – og til sidst hældes den varme eddike over. Glassene lukkes med det samme og iflg. opskriften på Isabellas.dk skal de opbevares mørkt og køligt i ca. 1 måned før brug.

syltede agurker hvidløg ingefær - www.vangelyst.dk

Nu venter vi bare tålmodigt på at smage på de syltede agurker… Måske sammen med en frisk hjemmelavet leverpostej.

2 tanker om "Syltede agurker med hvidløg og ingefær + dejlige minder"

 1. Hej

  Er du sikker på det er drue agurker? Jeg synes det ligner asier som jeg sylter efter min farmors opskrift total gammeldags men de er i høj kurs hjemme hos os. Så jeg er helt med på det med minderne. De er uvurderlige.

  Hilsen
  Pernille sjøberg Nielsen

  • Hej Pernille,

   Tusind tak for dit spørgsmål.

   Det kan faktisk være begge dele. På brevet med frø (som jeg jo ikke fik læst ordentligt da jeg plantede frøene) står der at de kan dyrkes både som asier og som drueagurker. Jeg synes dog ikke de bliver lige så store som rigtige asier – men til gengæld har jeg nok heller ikke plukket dem små nok til at være drueagurker. Hvis man sylter små drueagurker behøver man selvfølgelig ikke tage kærnerne ud og man kan også sylte dem hele.

   Det lyder skønt hjemme hos dig. Dejligt når de gode gamle opskrifter stadig holder og det man laver er i høj kurs 🙂

   Knus Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.