Skovtur i september

portrĂŚtbillede fotografering med naturlig lys - www.vangelyst.dk

Dagen i dag er gĂĽet med lidt praktiske gøremĂĽl – men der er ogsĂĽ blevet til besøg af en legekammeret, en tur i den lokale genbrugsbutik (hvor der var 1/2 pris – ohh no), bage squashkage og til en dejlig tur i skoven.

skovtur september 2014 - www.vangelyst.dk

Vi er sĂĽ heldige at have skov meget tĂŚt pĂĽ hvor vi bor – og det er sĂĽ skønt nĂĽr man kan nyde septembersolen og det dejlige vejr, selvom det er blevet efterĂĽr. I dag fulgtes vi med Alma’s legekammerat og hendes mor og søskende – vi havde kage og kakao med, som vi hyggede os med i skoven, hvor vi fandt en dejlig plet i en lysning.

Alma- amler skovsyre surkløver - www.vangelyst.dk

PĂĽ vej tilbage fandt vi et sted med skovsyre som pigerne selvfølgelig skulle plukke lidt med hjem af. Skovsyre er en lille, forholdsvis almindelig skovbundsurt, der er let at kende, da den ligner kløver – derfor kaldes den ogsĂĽ surkløver. Man kan godt spise skovsyre, men i større mĂŚngder er den giftig, da den indeholder oxalsyre.

Skovsyre kan plukkes nĂŚsten hele ĂĽret – og man kan bl.a. bruge den i salat, fars eller til kryddersmør, men det er ogsĂĽ hyggeligt bare at gĂĽ at nippe af den, nĂĽr man er i skoven.

Oxalis Acetosella skovsyre - www.vangelyst.dk

3 tanker om "Skovtur i september"

  1. Ja og hvor det vigtig at vi hiver vores børn med ud i naturen, sü de kan opleve den og nyde den, sü de ikke tror at kyllingen er vokset op nede i fryseren i supermarkedet. Man kan jo ogsü se pü dem at de nyder det, kh Margit

  2. Ser mega hyggeligt ud 😉 Tror de røde fluesvampe har fine betingelser i år. Har set ret mange fine billeder af dem, og de er bare SÅ fine 🙂

  3. Pingback: Et ĂĽr siden - september 2014 | www.vangelyst.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.