Photoshoot med Alma og en ny ven

photography backlight sun

Jeg øver og øver… Vil så gerne bliver endnu bedre til at tage billeder – og ind imellem mangler jeg en som gider at lege model for mig. Den eneste i huset som jeg efterhånden kan bestikke er Alma 🙂

Til hendes fødselsdag for nylig brugte hun alle fødselsdagspengene på en ny Build-A-Bear bamse – og betingelsen for at hun ville stille op var at den måtte være med på billederne og at der var snoller lørdag aften…

Jeg ville gerne øve mig på at tage billeder i modlys lige inden solnedgang – så der var ikke så meget at forhandle om, det var bare om at slå til inden damen ombestemte sig og solen var gået ned.

photography backlight sun

Jeg synes hun er blevet lidt for bleg i huden på billederne – det kan selvfølgelig rettes i Photoshop, men skyldes også årstiden… Hun er også virkelig bleg i virkeligheden – det bliver dejligt med lidt mere sol og kulør i kinderne.

Jeg har brugt inspiration fra fotograf Christina Greves tutorial “How to boost colours in Photoshop” til efterbehandling.

photography backlight sun

Hvis du også vil øve dig i at tage billeder i modlys er der en god artikel om det HER fra digitalfoto.dk

ENGLISH: I am practicing photographing with backlight sun… It’s a bit hard – so practice – practice – practice! You can find some easy backlighting tips HERE. If you want to read the rest of the text above in English – press “translate” in the top menu.

Nina Jochumsen / Vangelyst

10 tanker om "Photoshoot med Alma og en ny ven"

 1. Hej Nina,
  Det er utroligt hvor anderledes billeder taget i modlys ser ud, meget mere stemnningsfyldte og softer. Hvornaar fik Alma huller i oerene? Hun er jo bare en smuk lille pige. Knus Kirsten

  • Ja – jeg elsker billeder taget i modlys 🙂

   Alma fik huller i ørene i efteråret, efter at hun havde ønsker sig det længe. Hun var bare så sej og sagde ikke en lyd da hun fik dem skudt i!

   Glæder mig til snart at se dig igen…

 2. What beautiful lighting Nina – you take such lovely portraits! It helps when you have such a beautiful subject! I remember well the Build A Bear days!

 3. Hej igen Nina

  Wauuu du tager også nogle fantastiske billeder. Og tak for det tips med backlight. Det giver nogle helt vidunderlige effekter.

  Og så kan jeg jo se at du er vild med Fanø – det er jeg også 🙂

  Jeg følger med her på din side fremover – det er da sikkert og vist 🙂

  KH

  • Tusind tak Rikke 🙂

   Ja – Fanø er fantastisk! Vi har været her i snart 11 dage og nyder det dejlige vejr.

   Skønt du vil følge med her.

   Knus Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.