Nye høns – igen… / New chickens – again…

tværstribede orpington høns

Jeg tør næsten ikke fortælle det, men vi har fået nye høns – igen… Vi fik jo vores første høns sidste sommer – fra starten var det egentlig Karl’s høns og ham der sørgede for at passe dem. De gik frit omkring det meste af tiden og blev kun lukket ind om natten. Desværre kom ræven en formiddag her i foråret, mens vi ikke var hjemme og tog dem alle sammen – 7 styk!

Vi fik hurtigt nogle nye høns – eller ungerne gjorde… Vi lavede en ny mindre indhegning udenfor selve hønsegården så de havde lidt mere plads når de nu ikke kunne gå frit i haven. Det gik også meget fint – lige ind til vi glemte at lukke den inderste dør – bare en enkelt nat!  I kan selv gætte hvad det var sket næste morgen….

Vores tværstribede orpington høns - www.vangelyst.dk

Men jeg er faktisk også gået hen og blevet ret glad for de små kræ – så jeg besluttede at vi skulle have nogle nye – igen. Men nu er det “mine” høns (og lidt Karl’s 🙂 ) så derfor er det også mit ansvar, at det bliver lukket – hver aften! Til gengæld ville jeg så også have lov til at bestemme hvilken race det skulle være – og jeg har længe kigget efter høns af racen Orpington – det er også den race de har bl.a. i Frihuset og min blog-veninde Julie har også Orpington høns, som du kan se HER. Jeg synes de tværstribede er så fine og lidt anderledes.

Vores tværstribede orpington høns - www.vangelyst.dk

Denne gang har vi også fået nogle der ikke er så gamle – jeg tror nemlig nogle af de andre høns vi har haft har været nogle halv-gamle damer – og der giver jo ikke mange æg! De nye tværstribede Orpington høns er ca. 3 måneder – og skulle gerne begynde at lægge æg når der er omkring 20 uger.

Vores tværstribede orpington høns - www.vangelyst.dk

Vores tværstribede orpington høns - www.vangelyst.dk

De er allerede blevet meget snaksagelige og her er en af dem ved at kravle helt op på brystet af Karl 🙂  Med tiden skulle vi gerne have bestanden udvidet lidt (der er også en hane imellem) – det kunne være sååå hyggeligt at prøve selv at få kyllinger.

Vores tværstribede orpington høns - www.vangelyst.dk

ENGLISH: I hardly dare tell – but we’ve got new chickens – again … We have had a visit from the fox for the second time this year. The new chickens are of the breed striated Orpington. I think they look so beautiful 🙂 Press TRANSLATE in the top menu and read all of the text in English.

Nina Jochumsen / Vangelyst

4 tanker om "Nye høns – igen… / New chickens – again…"

  1. Det er bare de fineste høns. Min svigermor har også haft den slags og de er bare så fine. God ide at gøre det til dit ansvar om hønsene overlever denne gang, men på billederne kan man nu godt se hvem der er den rigtige hønse-mand…

    • Ja – vi er også glade for dem. Men vi skal godt nok være på vagt for den dumme ræv!

      I går morges havde den været på besøg igen og havde gravet hele vejen rundt om hønsegården.Heldigvis kunne den ikke komme ind og hønsene var også lukket inde i deres lille hus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.