Juletræ foldet af en gammel bog

bog foldet til juletræ

For et stykke tid siden viste jeg disse fine juletræer foldet af gamle bøger og siden har flere spurgt hvordan man folder et papirsjuletræ ud af en bog. Jeg ved godt det er ved at være sidste øjeblik, hvis man skal nå at have lidt glæde af det inden jul, men det tager ikke ret lang tid at lave – og der er jo ingen der siger at man skal pakke alt julepynt væk lige med det samme 🙂

Juletræ foldet i papir

Man skal bruge en bog på ml. 150 og 200 sider. Han man en bog på 300-400 sider, kan den bare deles i to. Først river man omslaget af bogen – jeg har brugt nogle ret gamle bøger – men en nyere paperback er faktisk lidt bedre, da den er limet i ryggen og holder bedre sammen end de gamle bøger. Næste skridt er at folde alle sider en gang ind mod midten, som på billedet øverst til højre – man behøver ikke folde helt ind til midten, da de er svært af få de sidste sider lige så langt ind som de første. Når alle sider er foldet skal de have en tur mere, som på billedet herover. Når man har gjort det, skulle siderne gerne nå sammen, så de danner en kegle.

Juletræ foldet af en bog

Sidste step er at folde den nederste snip op under juletræet – og når man er hele vejen rundt, er træet faktisk færdigt – nemt ik’?

Juletræ gammel bog

Til sidst mangler træet bare en stjerne – jeg har klippet den af et stykke hvidt papir og sat den fast med lidt lim. God fornøjelse!

Kat sover i trækasse

Det er i øvrigt meget hårdt at være kat… næsten lige som prinsessen på ærten! 🙂

ENGLISH: Here is a little guide to how you make a Christmas tree from an old book. Press “translate with google” in the top menu – and see the text in english.

Nina Jochumsen / Vangelyst

4 tanker om "Juletræ foldet af en gammel bog"

  1. Pingback: juledekoration med gevir og genbrug | www.vangelyst.dk

  2. Pingback: julepynt i papir | jule-dk.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.