Græskarmuffins og efterårsferie

Hokaido græskarmuffins - www.vangelyst.dk

Så er det endelig blevet efterårsferie! Ret dejligt og tiltrængt efter kun 14 dages sommerferie og arbejde hver dag lige siden…

I dag har vi da heller ikke lavet ret meget andet end at slappe af! Alma har tegnet hele dagen og lavet en bog med små historier og tegninger. Drengene har spillet computer…

Det har heller ikke været vejr til ret meget andet end at tænde op i brændeovnen og hygge indenfor – og derfor besluttede vi at bage til kaffen når Ulrik kom hjem fra arbejde. Jeg har længe haft lyst til at prøve at lave en græskarkage – men med de fine Halloween muffinforme Alma og jeg købte den anden dag måtte det selvfølgelig blive græskarmuffins 🙂

Hokaido græskar - www.vangelyst.dk

Opskrift på græskarkage eller muffins:

300 g græskar (jeg brugte hokkaido græskar)
200 g bagemargarine
200 g sukker
3 æg
225 g hvedemel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
1 kvivspids vanillepulver
2 tsk bagepulver

Margarine, sukker og æg røres godt sammen. Kerner og skræl fjernes fra Hokkiado græskar og det rives groft hvorefter det vendes ned i dejen. Mel, bagepulver og krydderier blandes sammen hvorefter det sigtes i græskarblandingen og blandes sammen.

Så er dejen klar til enten muffinforme eller en bageform (ca. 22mm i diameter).

kageopsats Halloween muffins - www.vangelyst.dk

Hvis du laver en kage skal den have ca. 1 time i ovnen ved 175 grader – og hvis det er muffins, skal de have lidt kortere tid.

Nu er de yngste afleveret ved mormor hvor de skal sove sammen med deres fætter og kusine. I morgen skal de i biografen og senere lave græskarlygter. Magnus skal til AGF og træne fodbold frem til fredag – så det bliver lidt underligt at det kun er de “små” der kommer hjem i morgen.

Forresten blev vores græskarmuffins super lækre – bløde og svampede! Kan varmt anbefales.

2 tanker om "Græskarmuffins og efterårsferie"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.