Ferie på Sardinien

Sardinien er virkelig en smuk ø – lange hvide strande, azurblåt hav, små gemte bjergbyer, siesta og sol. Den ligger lige under den franske ø Korsika og er på størrelse med Jylland.

Sardinien arbatax park telis pool - www.vangelyst.dk

Vi er lige kommet hjem fra en dejlig ferie på Sardinien, hvor vi boede på Arbatax Park Telis – som er en del af et stort resort, der ligger på en privat halvø på over 60 hektar!

Stedet er indrettet som en lille landsby, hvor man bor i små hyggelige middelalder huse, der alle ligger op af et bjerg – så man får gået en del på trapper og stejle bakker…. men virkelig hyggeligt.

Sardinien arbatax park palme strand - www.vangelyst.dk

Hotelområdet går fra toppen, hvor husene ligger med flot udsigt – helt ned til stranden med flere små bugter, hvor man kan bade og snorkle. I midten ligger der flere forskellige pools, et par restauranter og barer.

Sardinien arbatax bellavista nature park - www.vangelyst.dk

Midt på den private halvø ligger der en naturpark! Man kan derfor gå lige fra hotellet og ud i naturparken, hvor der er en del forskellige dyr – heste, grise, geder, strudse, ænder, høns, påfugle osv. På resortet er der flere forskellige hoteller og mellem Telis og Borgo (der ligger på hver sin side af naturparken) – går der et lille tog man kan tage, hvis man ikke gider gå.

Vi gik dog en tur op gennem naturparken og så på dyrene, som mere eller mindre gik frit omkring. Hyggede, klappede heste og fodrede strudse med blade og grene. Gik på jagt efter firben og løb fra grisene.

sardinien arbatax park telis - www.vangelyst.dk

Vi brugte selvfølgelig meget af tiden på at slappe af på hotellet, bade i poolen, spille kort og snorkle i det krystalklare hav – men samtidig vil vi også meget gerne ud og se noget.

Vores uge så derfor nogenlunde sådan ud:

Dag #1 slappede vi af og prøvede at lære hotelområdet at kende (det er ca. 10 ha)

Dag #2 tog vi på en lille shoppetur til den lokale by Tortolí som ligger ca. 5 km væk. Sejlede i kajak ved standen og hyggede på hotellet.

Dag #3 lejede vi en gummibåd og tog på sejltur hele dagen til nogle af Europas bedste og mest ufremkommelige strande bl.a. Cala Biriola (prøv og tryk på linket) og Cala Luna. Vi besøgte også grotten Grotta del Fico, som man kun kunne komme ind i via klippesiden mod havet.

Dag #4 gik vi en tur gennem Bellavista Natur Park og videre op til det andet hotel på resortet, som hedder Borgo, hvor vi badede og spiste frokost.

Dag #5 havde jeg fødselsdag – yay! Vi hyggede på hotellet og drengene så fodbold Italien mod Tyskland på storskærm om aftenen.

Dag #6 spillede vi tennis (eller prøvede på det), snorklede en del – hvor vi så flotte fisk mellem klipperne under vandet ud for hotellet. Om aftenen tog vi ind til Tortolí – hvor vi gik en tur og spiste is.

Dag #7 lejede vi to biler sammen med vores venner og kørte til den historiske by Nuoro som ligger inde på øen midt i et bjergområde – derefter videre til den hyggelige fiskerby Cala Gonone med en lækker strand og og en hyggelig lille havn. Til slut kørte vi gennem snoede veje på de mange bjergsider tilbage mod Arbatax.

Jeg vil sikkert skrive lidt mere om vores ferie og oplevelser senere – men her kommer lige først lidt billeder…

Sardinien strand magnus - www.vangelyst.dk

Arbatax park telis - www.vangelyst.dk

sardinien sejltur nina - www.vangelyst.dk

Sardinien sejltur cala luna - www.vangelyst.dk

sardinien Tortoli - www.vangelyst.dk

sardinien Nouro city - www.vangelyst.dk

 

4 tanker om "Ferie på Sardinien"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.