Enkel adventskrans med mos og birkegrene

adventskrans med mos og birkegrene - www.vangelyst.dk

I går var jeg til julebinderi i en fin lille blomsterbutik, der hedder Blomsterværkstedet.

Jeg havde planer om at lave rigtig mange ting – og havde fyldt bilen med gran, grønt, potter, kranse, pynt – you name it! Meeeen det er faktisk lidt begrænset, hvad man kan nå på små 3 timer –  når man også skal nå at hygge og snakke samtidig, så jeg fik ikke lavet helt så meget som planlagt.

Til gengæld er det bare rigtig dejligt at komme i gang – og få gode ideer med hjem til flere dekorationer, der skal laves. Anette som har Blomsterværkstedet, laver så mange fine ting, så der var masser af inspiration at hente.

En af de ideer jeg dog selv har haft i hovedet længe, var en let og fin adventskrans. Egentlig var min plan at lave den med lærkegrene – men jeg nåede ikke lige i skoven i weekenden, så i stedet gik jeg ned i vores mose og og klippede nogle birkegrene og de fungerer faktisk også ret godt, synes jeg.

adventskrans med mos og birkegrene - www.vangelyst.dk

adventskrans med mos og birkegrene - www.vangelyst.dk

Kransen er lavet på en ring af hegnstråd beklædt med mos. Ovenpå har jeg bare snoet birkegrene på og pyntet med lidt tørrede hortensiaer.

adventskrans med mos og birkegrene - www.vangelyst.dk

Kransen er hængt op i halmsnore – så det eneste der er købt til kransen er lys og holdere (det havde jeg i øvrigt liggende i kassen med pynt til juletræet).

Nu tror jeg lige jeg vil lægge den ud i stalden, hvor det er lidt køligt, så den stadig er frisk når vi kommer til 1. søndag i advent.

9 tanker om "Enkel adventskrans med mos og birkegrene"

 1. Hvor er den bare fin.

  I de år vi havde hus i Sverige lavede jeg hvert år en krans der lignede lidt af mosbegroede lærkegrene og rensdyrlav. Der var et bord i stuen hvor sådan en krans lige passede perfekt henover.

  Jeg har mange gange savnet den krans siden men har ikke rigtigt det helt rigtige sted at hænge den.

  • Hej Marina,

   Det lyder næsten som den slags krans jeg havde i tankerne – med lærkegrene og lav. Kan lige forestille mig hvor fin din må have været!

   Knus Nina

 2. Meget smuk og enkel. Jeg er både til de store og de enkle, bare der er den rigtige stil og stemning over dem. Det er der i denne 🙂

 3. Pingback: Inspiration til adventsdekoration og adventskrans | www.vangelyst.dk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.