Et nyt havefund – Hestemynte…

hestemynte spiselig staude

Her til aften opdagede jeg endnu en fin staude, som jeg ikke anede jeg havde. Er den ikke fin? Jeg kendte heller ikke navnet på den – men det kunne min mor heldigvis hurtigt fortælle mig efter en SMS og et par billeder.

hestemynte staude

Jeg har lige googlet den og fundet frem til at det er en lægeplante som indianerne i århundreder har brugt som medicin. Man kan også lave te af Hestemynte, som skulle være god mod søvnproblemer – eller man kan tilsætte lidt tørret hestemynte til grøn te, som vil give et frisk strejf af mynte.

De smukke blomster er spiselige og kan derfor også bruges i salat eller som pynt på maden, frosset i isterninger eller til kandisering – jeg får vist travlt 🙂

Jeg tror jeg har fået Hestemynte stauden sidste efterår ved vores tidligere nabo, som har den flotteste have fyldt med smukke blomster. Da jeg fik blomsterne var mange af dem afblomstret, så jeg vidste ikke hvordan de så ud. Derfor er det heller ikke den første blomst jeg har “fundet” i år – et andet rigtig dejligt havefund var en fin dobbelt Akeleje – det indlæg kan du læse HER.

ENGLISH: Today I found this beautiful flower in my garden – I think the name is Monarda (Im not sure what it’s called in English). It was a nice suprise – and I got even more happy when I found out that it can be used for tea, for salad or as an edible decoration on food.

2 tanker om "Et nyt havefund – Hestemynte…"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.