Årets grønne julebord – med et touch af rødt

Inspiration til julebord 2015 - www.vangelyst.dk

Det er efterhånden blevet en tradition at jeg viser billeder af vores julebord – og hvert år forsøger jeg at lave noget nyt, men med så meget genbrug og natur som muligt.

Serviet foldet som en vugge eller krybbe - www.vangelyst.dk

I år var vi kun os selv juleaften, så kunne jeg bruge de grønne tallerkener fra English Ironstone Tableware Ltd., der hedder Old Inn Series, som jeg desværre kun har 6 stk. af. Jeg havde foldet servietter som en lille krybbe – det passer jo meget godt til jul 🙂

Ideer til borddækning til jul - www.vanngelyst.dk

Jeg går jo ret meget ind for genbrug – og det eneste jeg havde købt var en bakke tranebær og hyacinter (som jeg i øvrigt også brugte på bordet da vi hentede juletræ). Gevirene for enden af borden indgår året rundt i forskellige dekorationer og stilleben – desuden brugte jeg dem også på sidste års julebord. Patentflaskerne har jeg en del  og brugte dem på forrige års julebord.

Borddækning til jul med genbrug - www.vangelyst.dk

På kanten af hver patentflasker havde jeg sat en gammel lysholder til juletræet. Jeg har fået nogen af dem af min farmor og så har jeg senere suppleret med lidt fra genbrug. Den grønne kugle i enden er ret slidt på mange af dem, men det synes jeg bare giver lidt sjæl og charme 🙂 De små krukker, som hyacinterne står i, er faktisk honningglas – som jeg forhåbentlig får brug for til sommer, hvor jeg håber jeg kan slynge honning for første gang.

Borddækning med patentflasker og tranebær - www.vangelyst.dk

Dugen er sørme også fundet på genbrug – en god gammeldags hvid dug med flot vævet mønster, som jeg kan huske min mormor brugte når der skulle dækkes fint op. Ulempen ved den slags duge er at de skal rulles for at blive pæne. Derfor bruger jeg dem ikke så ofte – så når de endelig kommer på, nyder jeg det ekstra meget.

ENGLISH: Here is my Christmas table for Christmas Eve. I always use a lot of second hand items for decoration and love to make a light and natural look. Press “translate” in the top menu to read the text in English.

5 tanker om "Årets grønne julebord – med et touch af rødt"

  1. Pingback: Inspiration til juleborddækning - julebord | www.vangelyst.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.